Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka Boženy Němcové "Princezna se zlatou hvězdou na čele" posloužila jako předloha pro komediální podívanou s písničkami. Základní dějový půdoris je zachován, je však rozehrán netradičním způsobem, se smyslem pro nadsázku, která tradičním pohádkovým postavám ku podivu svědčí. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pohádku jsem si pamatovala ještě z dětství, což je docela dobrý základ. Samozřejmě je nutné odhlédnout od srovnávání s předlohou. Sama za sebe pohádka jakžtakž obstojí, některé vtípky jsou povedené a vztah dvou ještě napůl dětí napůl puberťáků mezi sebou i k světu vůbec se myslím povedlo zachytit docela trefně. Hudba na plese byla fakt divoká, stejně jako ten tanec, mne osobně pobavily kostýmy, které na plese zahrnuly od secese po současnost všechny možné módní směry a trendy na jedné hromadě. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* Po krátkém zopakování této veselé televizní pohádky ji musím trochu pochválit. Jde o moderní variaci pohádky Princezny se zlatou hvězdou s mnoha písničkami. Herecké obsazení zejména ve vedlejších rolích je slušné a její humor s lehkou nadsázkou zakryje její nedostatky. Ve srovnání s mnohými dnešními pohádkami u mě rozhodně vyhrává – a uvědomuji si, že to může být i ze sentimentality či infantilnosti ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ... A zase nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tento způsob nakládání s pohádkovou klasikou jeví se mi býti poněkud nešťastný a při " modernizaci" spočívající v tom, že na královském plese se tančí disko se dodnes ošívám, navíc Jan Hrušínský je, obávám se, z celého rodinného klanu nejslabší herec, na druhou stranu ...Když vezmu v potaz výkony ostatních herců , pár chytlavých písniček a hlavně polistopadovou pohádkovou tvorbu, která průměr posunula blíž suterénu, tak to na 50% celkového dojmu postačí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická televizní pohádka, která zcela nepokrytě kopíruje a zjednodušuje nestárnoucí Princeznu se zlatou hvězdnou na čele. Což o to, není špatný nápad obléci starou pohádku do nového hávu, přidat pár celkem chytlavých písniček a obsadit kvalitní herce, ale přeci jen mi přišlo, že se při sledování cítím za herce trapně, jak přehrávají (Nárožný, Kostelka). Ale na nedělní poobědovou siestu je to slušné pokoukáníčko. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moderní verze Princezny se zlatou hvězdou, kde hlavní hrdinka hraje s kuchtíky kopanou (nepřijdeme ani o replay její trefy) a na plese na krále Hostivíta na přivítanou vybalí bez pozdravu: "Už jsi se našprtal tu básničku?" Nikdo se nepodivuje velkému prstenu, který při výpomoci v kuchyni coby Láďa vystavuje na odiv zejména při loupání brambor. (Btw, všimněte si, jak Sloup "loupe" brambory takovým stylem, že z nich nic nezbývá.) Osmdesátková hudba je spíš na obtíž. V paměti mi zůstane asi hlavně nevídaně nazdobená Růžičková (s jablkem v dekoltu a s párky na klobouku) a fakt, že Ladě to, stejně jako v původní pohádce, sluší víc v převleku než jako princezně. (Tady v převleku s kuchařskou čepicí trochu připomíná Báru Votíkovou.) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu ztvárnil malou roli slavný dirigent Václav Hybš. Objevil se jako jeden z kuchařů královské kuchyně hrající na trubku. (Tommassi3)
  • Natáčení probíhalo ve studiu č. 4 na Kavčích horách a v parku v Průhonicích. (Janek2002)
  • Oba strážce hrají v obou královstvích stejní herci. Rozdíl je jenom v tom, že v jednom království jsou v černém a ve druhém v bílém oblečení. (Spanker_CZ)

Reklama

Reklama