Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých osobně nejzamilovanějších pohádek, i když jde o televizní tvorbu. Pro hraje jednoznačně celé obsazení, Ivanka Andrlová jako jedna z nejmilejších českých princezen, všudypřítomný humor a nadsázka a dokonce i těch několik málo písní... Klasika na kterou se vždycky rád v televizi mrknu, když už nic jiného, tak není tak okoukaná jako "plnohodnotná" Popelka či Pyšná princezna. 80% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku mám velmi rád. Skvělí herci (možná trošku otravný Nárožný) a velmi povedené písničky zdobí tuto televizní pohádku. I prakticky jen ve dvou studiových místnostech lze natočit laskavý příběh o lásce a jejích trampotách, která neustále baví i dojímá. Herecké obsazení je nejen vynikající, ale herci své role také pěkně hrají, snad i díky vtipně napsaným dialogům. ()

Reklama

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, krásné kostýmy, skvělí herci a nádherné písničky. Na to že to byla pohádka jen ze studia, tak je skvělá. Kdo máte rádi pohádky, tak si ji nenechte ujít ale myslím, že moc lidí kteří ještě tuto pohádku neviděli asi moc nebude. Škoda jen že autor hudby udělal hudbu jen ke dvěma pohádkám. Myslím že by i jiným pohádkám slušeli Zmožkovy písničky :o) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* tak jsem po čase zahlédl v televizi tuhle veselou televizní pohádku, která vyčnívá mezi těmi ostatními jen díky moderním písničkám, z nichž některé se stali i hity. Obsazením však jsou herci stejně prkenní jako dekorace. U mě kazilo hodně dojem přezpívání téměř všech hlavních postav. Víc než na 2 hvězdy to ani po letech nevytáhne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

mai 

všechny recenze uživatele

Pohádka má super nápad a herci jsou nepřekonatelní. Musím uznat, že na televizní pohádku je to teda super film. Jen, mi místy vadily písničky (zvláště ta o urozeném srdci, nebo co, protože se tam celkem opakovala nejméně 4x). A také bych příběh nechala skončit a nedělala bych pokračování, protože to už kleslo na úroveň takových pohádek... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)
  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)

Reklama

Reklama