Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento převážně exteriérový televizní film z dnešních dní se zamýšlí nad obecnými otázkami lidského života, nad tím, jak ho prožít naplno i proč životní cesta není vždy suchá", ale proč je provázená nezdary, nejistotou, překážkami i prohrami, tedy proč bývá často i strastiplná a mokrá". Hlavní role starého řidiče Zborníka byla velikou uměleckou příležitostí pro barda českých i moravských divadel Lubora Tokoše, jenž do ní vložil všechnu svoji celoživotní hereckou zkušenost a zhostil se této nejednoznačné postavy s mistrovskou dokonalostí. V úlohách dvou mladých hrdinů, frajera Edy, jedoucího se Zborníkem po té dlouhé cestě z Prahy do Budějovic a Hanky, dívky poněkud lehčích mravů, jež je dočasnou a zprvu nevítanou společnicí této dvoučlenné osádky, uvidí divák mladé herce Vojtěcha Štěpánka a již filmově a televizně zkušenou, krásnou Kláru Issovou. Zborník, Hanka a Eda, tato podivná, na první pohled věkově i povahově nesourodá trojice, spolu během několika dní prožije řadu peripetií i krizí, komediálních i značně dramatických, aby společně - i každý po svém, dospěla k poznání, že život není procházka po zelené louce, ani ušlapaná suchá" cestička - ale že za každou lehkomyslnost, hloupost, nezodpovědnost či zradu se musí tvrdě zaplatit. Komorní příběh o parním válci. ale spíše o trojici podivných lidí, která díky tomuto stroji spolu prožije několik výjimečných dní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hluboká poklona panu Tokošovi. Bohužel scénář nebyl nic moc, spíše bych řekl, že byl „kravský“, ale budiž. To, že nemám rád coury, je má osobní věc a namyšlené coury jako hrdinka filmu už vysloveně nesnáším. Hnal bych svini od válce až třeba někam. Nuž, jak však ohodnotit snímek, který nenudil, nabídl kapku hanbatého těla, ovšem byl slabý příběh, jako takový? Domnívám se, že dvě hvězdy /čtyři kousky/ neurazí nikoho a zároveň je to až dost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Pozor, Vizita, Ucho/ natocil celkom slusny cesky film, ktory sa prevazne odohrava vonku a scen vnutri je tuna fakt len poskromne. Pekne su vykreslene zakladne otazky ludskeho zivota a najde sa aj par smutnejsich okamzikov. V nadpriemere film drzia najma herci ako Lubor Tokos /Kladivo na Carodejnice/, Jaroslava Obermaierova /Kladivo na Carodejnice/ a vyborna Klara Yssova /Indianske leto 1995/. Uz teda ako pozeram tak film bol labutou piesnou rezisera Kachynu. 76 % ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl někdy letos v létě, ale úplně jsem zapomněl to tady ohodnotit. Moje dojmy už teda nejsou zrovna nejčerstvější, ale co si tak vzpomínám, tak mě stálo dost přemáhání, abych to vůbec dokoukal. Lubor Tokoš tam pronáší nějaký "moudra" a Issová tam furt lítá polonahá a ječí. K tomu hraje otravná ústřední písnička od Buty a celkově to dost připomíná Svěračovu Jízdu. Kachyňa udělal za svou bohatou kariérou nevýraznou tečku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nutno přiznat, že námět je trochu přitažený za vlasy, ale pokud přistoupíme na ten nápad, pak postavy se v rámci svých rolí chovají přirozeně a na inscenaci je poznat rukopis typický pro režiséra Kachyňu, tzn. vysoká míra citlivosti, s jakou ke svým hrdinům přistupuje, a určitá poetičnost. Celkový dojem: 60 %. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Karel Kachyňa mě ani ve svém bohužel posledním počinu nezklamal a navíc potvrdil jednu mojí hříšnou myšlenku, že tento starý pán měl rád mladé dívky... A rád je ve svých filmech nechal svlékat... To není asi žádná novinka, ale Kláře Issové to nejenom sluší, ale i poměrně obstojně hraje. Ve srovnání s výborným Luborem Tokošem je však jen malým zpestřením... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Poslední film režiséra Karla Kachyni. (M.B)

Reklama

Reklama