Reklama

Reklama

Spawn of the Slithis

  • USA Slithis (neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Při úniku jaderné energie vznikne zmutovaná mořská příšera Slithis, která terorizuje nejrůznější domácí zvířata, opilce a hippies, kteří se potulují po kalifornském městě Venice. (JasonCZ)

Recenze (4)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

V tříminutovém traileleru na film se příšera furt ukazovala,tak i v tom půl minutovém a já jaksi měl zkažený dojem z filmu,protože to důležitý jsem viděl,přesto jsem ten film musel vidět. Úvodní zpomalené záběry hrající se kluků s házejícím talířem za doprovodu opravdu komické hudby na trubky dodává dojem zda nepůjde o komedii,ale takové zvuky byly v 70.let pro filmy typickými,takže by se dalo říct,že je to jediná režisérova výrazná chyby,nepočítáme - li film jako celek a komický šéf policie,už svým zjevem budil v mých očích úsměv. Je dobré,že se vyskytuje až po hodině a nekazí dojem celého filmu,protože. Prvních 25 minut je vážně skvělých,atmosféra je naladěna,příšera sežere starší manželský pár v jejich bytě,mihne se na vteřinku ve své kráse,ale dalších 25 minut se jen kecá a kecá. Nic výrazného se ve filmu neděje,jen se chodí sem tam a zjištiju se příčina mutace. Až,když čas filmu jede přes hodinu je zabit další milenecký pár a pak film utíká slušně. Dalo by se říci,že filmu se podařila jen půlka,ta ukecaná část,opravdu může nebo určitě bude dnešní zhýčkané publikum hltající jeden flák za druhým ukecaná část uspávat na tolik,že vážně usne. Ale ti co mají tyhle filmy z téhle doby nakoukaných dost nebo jako já jsou fanoušky téhle doby a žánru,to prostě přejdou. Stejně jako Night of the Demon s vraždícím Bigfootem z roku 1980,tak i Spawn of the Slithis obsahuje v akčních a vypjatých scénách sérii zpomalených záběrů,jenž mi v obou případech nevadily,snad na začátku s těma klukama. Vzhled příšery je vskutku děsivý a zdařile zpracován,tady si zaslouží ode mě pochvalu. Film se tedy dalo by se říci povedl jen z půlky. Ale jen čtyři útoky z to ho,jsou dva až na konci - útok na auto a loď a záběr na procházejcí příšeru za hodinu a půl je přece jenom málo a bavila mě jen první část a třetí poslední,prostředek bych předělal. Nebo je to jenom tím,že moc anglicky nerozumím,tak se mi to zdálo nudnější. Tam,kde chtěl režisér postrašit,tam mě postrašil a mé leknutí bylo opravdu spontální. A ten otevřený konec jsem vážně nečekal. Takže atmosféra tu byla,příšera skvělá. Jedna část úplně nudná,útoků málo. Tři hvězdy jsou myslím podle mě spravedlivé. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Škoda, přesškoda. Na tenhle film jsem se těšil. Jedná se o jeden z mála monster filmů které mi do teď unikaly, a nakonec se z tohohle stal podprůměr. Kdykoliv monstrum zaútočí tak je to vždycky ve zpomaleném záběru a díky tomu to vypadá strašně hloupě a nevěrohodně, ale to by nevadilo. Dokonce by nevadilo že monstrum není nijak detailní a připomýná dalších x monster z jiných filmů. Ale co nejvíc vadí je to že se objevuje jen málokdy a tak tu máme plnou hubu keců o ničem. Jsou tu kecy o vztazích, o tom kde se monstrum vzalo a plno dalších zbytečných dialogů. Aspoň že se to monstrum nebojí pořádně kousnout ale i tak se mi to zdálo málo. Zklamání. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Oily Maniac a Spawn of Slithis jsou dva filmy, který teda ač jsou z opačnejch konců světa, tak je pořád mám v hlavě tak nějak pospolu, tak jsem je samozřejmě musel i shlídnout a ohodnotit hned po sobě. Tohle je taková pohodovka monster movie ze sedmdesátek. Potvora zmutovaná z nějakejch radioaktivních sajrajtů se uhnízdí v podzemních kanálech malého přímořského městečka. Originální to není, většinu filmu se vykecává o původu příšery a podobně, takže je to spíš taková konverzačka. Tvůrci si docela užívají sledování obětí, než je někdo zamordovanej tak si užijeme dlouhej rozhovor dvou opilců, vidíme dobrou půlku večerního rande a podobně :-) . Monstrum se zjeví párkrát a je to takovej ten namaskovanej dvoumetrovej hovád, viz podobně jako v Oily Maniac. Ke konci se dočkáme i nějaké té akce, ale celkem poskrovnu, ale v pohodě. Místy je to hodně podobný co do situace Čelistem, co do lokality a konkrétních scén - přímořský městečko, průzkumnej výlet na lodi s eerie hudbou, vědec jde na návštěvu za hlavní postavou a jeho manželkou a doma u vína kecaj, lovec s velkou lodí jež se zove CREATION :-) . Jako celkově takovej průměr, někoho to může nudit, mně tyhle sedmdesátkový vály baví takže hodnocení trochu zvyšuju. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemusím sa brániť tomu, že toto je brak, ktorý sa nejako chce nadviazať na ČEĽUSTE a nejakého Netvora z Lagúny. Je to béčko prvého rádu a tak s ním treba zaobchádzať. ()

Reklama

Reklama