Reklama

Reklama

Šimon kouzelník

  • Maďarsko Simon mágus (více)

Obsahy(1)

Francouzská policie si do Paříže pozve k vyřešení tajemné vraždy známého maďarského visionáře a kouzelníka. Šimon lehce řeší komplikovaný případ, ale více ho zajímají jiné "věci", proto uzavírá bláznivou sázku s místním excentrikem a prožívá několik neobyčejných chvil v blízkosti půvabné studentky... Na Maďarském filmovém týdnu v roce 1999 získal tři ocenění: Cenu za režii (Ildikó Enyediová), Cenu za nejlepší kameru (Tibor Máthé) a Cenu za mužský herecký výkon (Péter Andorai). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Vysinuty film. Chybi v nem vsechno normalni, co se od filmoveho pribehu ocekava, naopak prebyvaji momenty borici vypraveni a neustale si pohravajici s divakovou pozornosti i rozmarem. Tedy momenty, on je to vlastne souvisly proud. Nektere sceny jsou nasilne mimo a naoko neumetelske, ale prirozene zapadnou do pomaleho rytmu a ziskavaji dalsi a dalsi sympatie. Podle momentalni nalady bych i zpetne hodnotil mezi dvema az peti body, ale pozornost si zaslouzi uz za tu prijemnou jinakost. ()

sihaja 

všechny recenze uživatele

Takový docela milý film o Šimonovi, kterého se pařížská policie povolá kvůli řešení případu vraždy, neboť by měl mít nadpřirozené schopnosti. Mezitím se ale vsází se o to, zda vydrží určitý počet hodin zakopaný pod zemí. Seznamuje se také s půvabnou studentkou a sbližuje se s ní. Oplývá trochu zvláštním humorem. Šimon kouzelník je filmem, který nenaštve, neurazí, ale nedá se od něj očekávat nic víc, než že s ním zažijete několik desítek oddechových minut. ()

Reklama

Bazinka 

všechny recenze uživatele

Dvojsmyslný konec vystihuje i celý význam tohoto příběhu. Zdání může vždy klamat, a láska spolu se silou vůle dokáže překonat nejen jazykové bariéry. Krásná scéna tohoto filmu je pro mne právě „rozhovor“ mezi Šimonem a jeho vyvolenou v kavárně, kdy ona přes jeho pouhá „oui“ a „non“ vůbec nepostřehne, že francouzsky Šimon neumí ani slovíčko. V podstatě takové „Nalezeno v překladu“. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak už potřetí měním hodnocení, protože se vážně jedná o podivný a podivínský film a nakonec jsem došel k názoru, že mi až zase tak moc nesedl. Má něco do sebe, mysteriózní snová atmosféra jej činí velmi odlišným, ale kromě hlavní zápletky napsané tady nahoře v obsahu, jsem tak nějak nepochytil žádné dějové linie a a nedějovost byla vážně až přílišná. Je to tak nějak hodnocení za 3,5, ale dejme tomu, že 3,49... ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Možná na mě porotci Maďarského filmového týdnu budou koukat skrz prsty, když řeknu, že nevím, co na tomto filmu oceňovali. Šimon kouzelník působí jako melancholická procházka Paříží. Avšak poté, co procházku zakončíme v nějaké stylové kavárně nám teprv dojde, že jsme potkali divně vypadajícího chlápka, který svým prazvláštním smyslem pro humor uzemňoval své okolí a ještě k tomu teď u vedlejšího stolku povídali, že měl i nadpřirozené schopnosti. Ale to je tak všechno a toto všechno mě minulo jako TGV smítko prachu u kolejí. Vzezření artového filmu bychom v tomto snímku našli, ale působí to nějak vyčpěle, jako bychom to už někde viděli. Scénář je neuvěřitelně přímočarý a jednoduchý a celému vyprávění chybí nějaký lepší vyprávěcí prvek. Díky tomuto mi mysl terorizovaly otázky: "Proč?", "Jakto?", "Uhm?". Někomu určitě tento film přišel milý s atmosférou Paříže, která dýchla na toto maďarské dílo trochu té kouzelné atmosféry. Ale já k této skupině nepatřím, celé mi to přišlo strašně prázdné. Nicméně jako oddychovka se to brát dá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama