Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá redaktorka si v New Yorku zařídila dokonalý život. Ten se ale začne drolit, když se kvůli natáčení dokumentu musí postavit čelem k drsnému zážitku ze střední. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Luteka 

všechny recenze uživatele

Oukej, český rybníček komentujících nezklamal. Není to příběh o tom, že někdo má život na hovno, není to další film o znásilnění, nebo střílečce na střední. Je to příběh o tom, jak trauma působí na lidi. Jak se s tím každý po svým vyrovnává, jak ti to kompletně může změnit život od A do Z a nebo taky ne. Jak jeden obrátí svoje trauma ku prospěch společnosti a jak jiného to vnitřně tak zničí, že ani neví, kdo vlastně je. Mila byla v roli dokonalá a její poslední slova ukončují film jako legendu. A ná závěr trochu hejtu, jelikož toho není nikdy dost - pokud jste film nepochopili, nevadí, jděte o dům dál a držte hubu. Howk. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film se snažil hlavní účel skrýt za rádoby poutavý děj, aby z něj na konci vyšla propagace hnutí Me Too. A současná klasika: Dvacet, nebo kolik let, držím hubu a najednou jdu "s pravdou" ven přes prestižní deník a hodně zveřejním svou osobu. A v návaznosti na to zničím svůj vztah, včetně čerstvého manželství, zničím si svůj vysněný pohodový život a jsem ta nejšťastnější holka pod sluncem. Dal jsem to jen s posunem. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý scenár, ktorý mal rozhodne vysoký potenciál, no napokon mi to kompozične až tak nesadlo. Orientácia v tomto filme bola hlavne spočiatku trochu náročná. Postupne sa síce odkryli karty a čoskoro bolo jasné, kto hrá v traumatickej udalosti akú rolu, no akosi mi v tom chýbal ten "waw moment", ktorý by prekvapil a zmenil vnímanie celého príbehu. Od začiatku vieme, kto sa čím previnil, a v podstate je to film o boji za pravdu a túžby očistenia svojho mena. Nebolo to zlé, ale myslím si, že tento scenár mal určite na viac. Slabšie 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pod pojmem mysteriózní sem si vždycky představoval něco záhadného, či lehce nadpřirozeného a tím tenhle film rozhodně není. Naopak jde o regulérní drama, které pracuje s jedněmi z nejpalčivějších témat posledních let (nejen) v USA a těmi jsou střelba na škole a znásilnění a dělá to poměrně netradičním a docela zajímavým způsobem.(následovat budou lehčí spoilery) Oba "problémy" tady totiž spojuje v postavě Mily Kunis, která byla na střední škole znásilněna, aby následně přežila střelbu ve škole. Poté ovšem byla obviněna jiným přeživším (a zároveň jedním z těch co jí předtím znásilnil) že ve střelbě měla prsty a byla tak spolupachatelem.Postupně se tak dozvídáme co se všechno stalo a sledujeme jak Mila Kunis bojuje sama se sebou, přičemž vyskakují obligátní věci jako boj s názory lidí, co moji nejbližší, rostoucí vztek a nenávist a mnoho dalších,, které popravdě nejsem schopen naplno zpracovat protože sem nikdy nebyl ani na jedné straně barikády. Témata jsou to nicméně silná a Mila Kunis zvláda svůj dramatický part velmi dobře.Nemůžu se nicméně bavit dojmu, že celý tenhle film mohl být mnohem silnější ve chvíli kdy by se to celé víc nahustilo a nebál by se být klidně ještě drsnější. Aniž bych chtěl zpracovávaná témata shazovat, není přeci jen první ani posledním kouskem, který se do těchto vod pustil a pravdou je, že konkurenci má velikou a v ní bohužel pro tvůrce brzo zapadne...60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Luckiest Girl Alive" je podľa mňa solídne spracovanou a napísanou drámou. A určite by som v živote nechcel zažiť niečo podobné. Bohužiaľ, toto sa stále deje a nejakým spôsobom sa to asi nedá ani ovplyvniť. Najhoršie je, že na amerických stredných školách sa neustále ukazuje ten systém kastovania. Všade sú tí populárni a nepopulárni... a šikana tam funguje na bežnom poriadku. Jedni si myslia, že im patrí celý svet a môžu si dovoliť čokoľvek. Lebo sú populárni, úspešní, majú peniaze a podobne. Až jedného dňa prasknú nervy a veci naberú škaredý spád. Je tu však ešte niečo ďalšie, čo ale nebudem rozoberať. Najlepšie bude, ak si film pozriete a pochopíte to sami. Pretože to skutočne odhaľuje veľa z toho najhoršieho, čo v sebe ako ľudia často máme. Mila Kunis bola v tejto role absolútne excelentná a rovnako som to veril aj jej mladšej predstaviteľke Chiare Aurelie. Obe dali túto rolu vynikajúco. A ešte jedno je treba povedať. Traumu nie je dobré dusiť. Lebo všetko sa to skôr či neskôr vráti ako bumerang, a ovplyvní to našu budúcnosť. Ak s niečím nie sme vyrovnaní a nevieme byť k sebe úprimní, žijeme stále úplne iný život. Silný film, ktorý stálo za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 28. června do 23. srpna 2021 v Torontu (Ontario, Kanada) a New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama