Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čína v době hrozného teroru vlády Mandschu. Shaolinský kněz Ho Kuang-Huan vychováva ve své škole bojového umění kung-fu z mladých mnichů vražedné bojovníky. Dřív než se mladí mniši mohou nazývat mistry kung-fu, musí projít 35 komnatami, ve kterých jsou zasvěcovaní do umění boje na smrt se všemi zbraněmi, jako i holýma rukama. Najtalentovanější ze všech je Liu Yu-Te. Po ukončení si jde změřit síly s dynastií Mandschu. (Derek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som v podstate vyrastal. Ako malý chlapci sme si ho pretáčali znovu a znovu. Mali sme tri VHS kazety s témou šaolin a radi sme ich pozerali dookola. Ale moja najoblúbenejšia bola práve táto. Neviem prečo ma tak ohúrila. Ale asi tým, že mnísi museli prekonávať prekážky a dostať sa až na vrchol. Najtalentovanejší znich stvárnil ukážkovo všetky komnaty, a pozerať sa na to bolo dobrodružstvo ! 5* ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Liu Yu-Te jako horkokrevný student se přidá k rebelům proti mandžuské vládě, ale brzo je odhalí a on se rozhodne utéct do Šaolinského kláštera, kde přijme jméno San Te , aby se naučil kungfu a všechny je mohl zmlátit a naučit kungfu i prostý lid :). V klášteře taky přichází to nejzajímavější z celého filmu a to je šaolinský výcvik, který zahrnuje spoustu zvláštních cviků jako nošení vody, přeskakování po kládách nebo hlavičky do pytlů s pískem. San Te si nejdřív myslí že je to brnkačka, ale moc se mu nedaří a dokonce i ze začátku zkouší podvádět, ale protože je vytrvalý a cílevědomý, tak prochází všemi výcvikovými komnatami, aby ukázal divákům zajímavé věci a hlavně pěknou a zábavnou bojovou choreografii, která má vrchol v bojích s trojdílnou tyčí. Protože film má dvě hodiny a samotnému výcviku je věnovaná velká část, tak konec je takový docela rychlý, ale třeba to je jen tím, že San Te je prostě největší borec :). První část před výcvikem mi ale přišla docela vleklá, ale možná je to tím, že jsem se dívala pozdě a chtělo se mi spát, takže při dalším kouknutí to třeba bude na ***** :). ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pane jo. Dlouho jsem se šaolinským filmům vyhýbal, protože kung-fu zas tak nemusím. No byl jsem mile překvapen. Za to čtvrtstoletí 36 komnat vůbec nezestárlo. Skvěle jsem se bavil u výborně vymyšlených jednotlivýck komnat a i bojové scény se mi hodně líbili. Tak hodnotím jako nefanoušek žánru asi maximalně jak můžu. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Snad nejslavnější film Shaw brothers. I přes jeho kultovní status si myslím, že SB natočili daleko lepší filmy (co se výpravy, ale i soubojů týče). 36 komnat Shaolinu je však ryzím příkladem filmů, v nichž se mladík musí naučit ovládat nejen vlastní tělo, ale i vlastní mysl, teprv potom se smí vydat na cestu pomsty. A jako takový má tento film nesmazatelné místo v dějinách kung fu filmů. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět film, kde se trénink neodbývá tříminutovou střihovou sekvencí naroubovanou na jásavý pop, a kde je vidět bolest i jak dlouho ta cesta trvá. Bohužel jsou shaolinské komnaty obklopeny otřepaným příběhem o pomstě, který jde proti duchu výcviku. Jak krvavá cesta pomsty pro školu bojových umění končí, ukázal Bruce Lee ve filmu Pěst plná hněvu. A ještě k tomu Lee ve svém skutečném životě zemřel na to živelné mlácení do hlavy. Ovšem ta hodina shaolinského výcviku stojí za vidění a měli by se jí inspirovat všichni ti školští reformátoři, co chtějí proměnit výuku v jednu velikou zábavu. Bez bolesti a potu to nejde. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama