Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 1

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (43)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rozjezd to má velmi nadějný. Některé nápady týkající se vnímání okolního světa hluchoněmou hlavní postavou jsou docela zábavné, i když film s nimi nijak chytře pracovat snad ani nezkouší. Stejně tak se zde tvůrci nepokouší o kdovíjaký worldbuilding, takže celý vnitřní svět působí stejně mělce jako level arkádové hry (to možná byl záměr), k tomu zalidňují děj naprosto marnými, otravnými a ničím nemotivovanými záporáky (to snad záměr být nemohl) a brzy zabředávají ve velmi repetitivní akční podívané bez jakékoliv substance (to záměr určitě nebyl). Větev si film pod sebou podřezává zvratem v poslední čtvrtině, který celé dosavadní dění staví na hlavu a dopouští se toho nejlacinějšího podvodu na divákovi, jaký lze vymyslet. To už není o tom být stylově překvapivý, to je jen bezmocná práce se scénářem. A zbytek bohužel není ani zdaleka tak strhující a cool, jak se snaží být, aby to tomu člověk mohl s přimhouřením obou očí prominout. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ublížený pláč zdejších rádoby erudovaných kritiků nad absencí slušného scénáře je poměrně úsměvný, jelikož Boy Kills World doručuje přesně to, co se od něj očekávalo už od prvního traileru. Režisér Moritz Mohr celý projekt pojal jako šílenou akční laskominu s videoherními prvky, jejíž lineární postup mi nostalgicky připomněl některé staré hry. Jste zde tedy doslova vhozeni do středu dění, je Vám představena základní kostra příběhu, důležité postavy s jejich motivacemi a to je všechno. Dále to je jen přehlídka vtahující fyzické akce, neuvěřitelných kamerových veletočů, přepálených gagů a neokoukaného uchopení akčních principů. A právě o to jde v tomto snímku především – je to bizarní krvavé jeviště, na němž se odehrává vizuálně vysoustružený souboj na život a na smrt za použití všech myslitelných prostředků – zejména jednoho struhadla na sýr. Pokud tedy hledáte nenáročnou akční podívanou, na níž jde vidět tvůrčí láska k řemeslu (a k makronkám), zde jste opravdu správně. Boy Kills World je totiž přesně tím zábavně ujetým filmem, jakých je poslední dobou bohužel velmi poskrovnu. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Insert crazy action montage!“ ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kill Bill meets Hunger games meets Ip Man meets Street Fighter. A s trochou Johna Wicka a Enter the Dragon. V zásade live action anime, ktorému sa podarilo v aktuálne stále početnejšom subžánri komiksovo ladených revenge akčňákov (John Wick, Nobody, Kate, Mandy, Upgrade, Monkey man, etc.) nájsť niečo svoje a nápadité. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Akční žánr zase trochu jinak. Zběsilá, akční non-stop jízda, která si zbytečně na nic nehraje a servíruje přesně to, co by divák po traileru čekal. Skvělá kamera, brutální akce (inspirace Raidem očividná, hlavně teda ve finále), nahláškovaná pocta starším hrám a hlavně sympatický Bill, který si to i beze slov neskutečně dává. Když přistoupíte na pravidla hry, ve které nemusíte hledat nějaký hluboký příběh, budete spokojení jako já. Pokud se v tom chce někdo rýpat, tak budíž, ale je to zbytečné. Tempo je vražedné, film uteče rychle, je dost brutální (struhadlo po tomhle filmu opět povýšeno na novou úroveň). Zamrzí tak maximálně občas trošku zběsilý střih a nepřehlednost, ale to se moc často neděje. Pocitově za 4, ale dlouho jsem se v kině tak nebavil a jako fanoušek gore nemůžu jinak i právě díky tomu finále. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem oddechovou akční bitku. Dostal jsem totální krvavej a brutální nářez a strašně jsem si ho užil! Doufejme, že se nám tu rozmáhá takový nešvar. Po Opičím muži přichází Boy Kills World. Podobný obsah, žánr, ale Bill Skarsgard mě potěšil o mnoho více. Je přímočařejší, minimálně stejně krvavej, násilnej, ale mnohem vtipnější a nápaditější a perfektně to šlape. Na nic si to nehraje, osvěží to „unavené diváky“ … Od dětství trénuje, aby se pomstil, ale… Tak jednoduché to naštěstí není. Moc pěkně natočené, kamera se toho nebojí a některé drobnůstky, ukázky brutality, nekompromisní syrovost jsem si vážně „vychutnal“. Hodně silných 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama