Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Někdejší dětská herecká hvězda Ron Howard (nar. 1954) dnes patří k předním americkým režisérům (Rodičovství, Oheň, Apollo 13, oscarová Čistá duše, Šifra mistra Leonarda aj.). Pohybuje se ve všech žánrech a jednou si vyzkoušel i western, přestože jeho obliba je v posledních letech mizivá. Podle románu Thomase Eidsona "Poslední jízda" (1995), který je součástí trilogie o osudech žen na americkém západě, natočil příběh rančerky Maggie (Cate Blanchettová), jež s pomocí navrátivšího se otce Samuela (Tommy Lee Jones) pátrá po dospívající dceři Lilly (Evan Rachel Woodová), unesené krutým apačským válečníkem (Eric Schweig). Vedle vlastního pátrání je v popředí děje napjatý vztah mezi životem v divočině zocelenou dcerou a nehodným otcem, jenž se po letech odloučení vynoří odnikud a očekává aspoň trochu vlídné zacházení... Ztracené (2003) nejsou „hezkým“ westernem, dodržujícím zavedená klišé, ale pokusem o realistické zobrazení života v pohraničí, jak to o pár let později udělal televizní seriál Deadwood. Znalci žánru poznají, že tvůrci čerpali inspiraci u klasického díla Johna Forda Stopaři (1956), v němž John Wayne neúnavně pátrá po své unesené neteři. Snímek se odehrává v Novém Mexiku, kde se také natáčel. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Beky 

všechny recenze uživatele

….no dobrá Rone!!!!!!...ty si ten týpek co natočil takové filmy jako Apollo 13, Čistá duše, Těžká váha!!!...a taky film Ztracené!!!!....podle mě se jedná o naprosto průměrný film, s průměrnými výkony na všech postech!!!!...jediná zajímavá věc, vlastně dvě, je Tommy L.Jones v roli rádoby indiána a zasazení únosu ne do součastnosti, ale do doby kdy Amerika byla taky země indiánů!!....podle mě chtěli natočit něco velkýho, ale nakonec usoudili ( a je to taky jedno plus filmu ), že na to prostě nemaj...... dostatečně poutavý scénář!!!, proto také postavy Aarona Eckharta a Vala Kilmera zmizely jak jarní vánek před sněhovou bouří…. pravděpodobně se stříhalo a stříhalo, až nakonec vznikl film na který se dá koukat, ale mě se vykouří během 48hodin, proto taky píšu komentář hned po shlédnutí!!!!....dávám čistý 3 hvězdy….. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlý film. Napätie funguje perfektne a záporáci sú fakt odporní. Niektoré scény svojou krutosťou riadne prefackujú. Cate Blanchett je skvelá od prvého momentu, na Tommyho Lee Jonesa čoby dlhovlasého indiána si najprv treba zvyknúť, no neskôr mu veríte a cítite sa s ním fajn. Naozaj prekrásna kamera, dynamické akčné scény, veľmi pekná hudba Jamesa Hornera. Slabinou filmu sú vážne sa tváriace, ale pritom úsmevné šamanské scény (vzkriesovanie zlým duchom zmietanej Cate). A tiež skĺbenie akčno-thrillerovej roviny s tou psychologickou, kde si dcéra postupne nachádza cestu k dávno zavrhnutému tatkovi. Čím viac sa film priližuje k finále a my túžime po odkráglovaní záporákov a happyende, tým viac nám je tento moment vykúpenia upieraný a tempo spomaľujú tiché pasáže dcéra / otec. Film tak zlyháva v gradovaní a často pôsobí nastavovane. Pojatie látky čoby striktného westernového thrilleru by bolo lepšie. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ve stručnosti The Missig splnil všechny atributy nahoře vypsané s vynikajícími hereckými výkony Cate a Tommyho, kvůli kterým jsem se na tento film těšila. Ale přes zajímavé pasáže, které se točily kolem vztahových záležitostí otec - dcera, tak jsem od Rona asi očekávala trochu víc. Možná bych to malinko osekala, protože zbytečně dlouhá stopáž v tomhle případě naopak ubírala na napětí, takže konec jsem sledovala víc s očima na hodinkách než na finální závěr, který byl předvídatelný až běda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když umřou Brake i Emiliano a ztratí se dcera Lily, nezbývá Meggie nic jinýho, než spojit své odhodlání s dovednostmi svého nenáviděného otce, který se stal bílým indiánem se zvláštním jménem Cha-duu-ba-its-iidan. Pokuď vás láká velmi zajímavé prostředí zobrazené perfektní kamerou a hudbou, dobře natočený a zajímavý příběh s trochou šamanství, neváhejte. Odměnou vám budou také herecké výkony C.Blanchett a pro mě neskutečně zajímavého T.L.Jonese, který má opravdu z prdele štěstí. R.Howard o sobě dá vědět hlavně ve scéně přepadení, kdy na vás působí hrůza, aniž by jste cokoli viděli. A vraťte se do setmění! ()

k212 

všechny recenze uživatele

Western, thriller, drama??? Každopádně se jedná o zdařilý film, s vynikající atmosférou, výbornými herci, zajímavou výpravou (u mě předčila i Cold Mountain). Scénář má náznak originality, obzvlášť co se týče mexikánského bruja jako hlavního padoucha. Ron Howard si prostě dokáže vybrat z přehršle scenářů ty dobré, něčím výjimečné, a vedle toho taky sahá po hercích, kteří hrají. Sláva Tommy Lee Jones dostal příložitost projevit se jako vytečný nepadouch-padouch a Cate Blanchetová mu je rovnocenou partnerkou, Evan Rachel Wood zase prokazuje, že není jen zkaženou třináckou, a kupa méně známých herců ve vedlejších rolích jim zdatně sekunduje, prolétnuvší Eckhart a Kilmer potěší taktéž. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (8)

  • Herec Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s malou cameo rolou, hoci sa v tej dobe venoval lokálnemu Filmovému investičnému programu. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. [Zdroj: Týdeník televize] (M.B)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "The Last Ride", který napsal Thomas Eidson. (Terva)

Reklama

Reklama