Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nekonveční britcom BBC o absurdním soužití čtveřice vysokoškolských studentů. Směsice názorů dělnické třídy, tradičního anglického humoru, alternativní komedie, anarchismu, grotesky, surrealismu a nelogičnosti vytváří celek, který snad ani nejde popsat slovy. Zajímavou specialitou seriálu je také účast některé z undergroundových kapel v každém z jednotlivých dílů (např. Dexys Midnight Runners nebo Madness) . ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je rozhodně něco jiného. Líbí se mi výraz Radka99 punkový sitcom a zcela s ním souhlasím. Jde o sled několika scén, který drží tenké pouto nedůležitého příběhu čtveřice mladíků z počátku osmdesátých let v Londýně. bohužel, poměrně dost skečů je křečovitých a nemohou potom vyznít ve své absurdní humorně britské kráse. Dostal jsem se k tomuto seriálu z odkazu z Hale and Pace, které zbožňuju , a kteří si zde také střihli pár štěků. Ovšem na tyto dva pány to ani zdaleka nemá. A i když hodnotím třemi*, doporučuji shlédnout už kvůli tomu, že "takovýhle" seriály už se netočej. ()

Reklama

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Geniální anarchisticko-dadaisticko-surrealistický britcom, který ovšem v žádném případě není podívanou pro každého, nýbrž vyžaduje od potenciálního diváka nejdříve jisté "naladění" na určitou vlnovou délku. Prvoplánové vtípky se tu střídají s naprosto neuvěřitelnými absurdními narážkami, u kterých člověk žasne, jak na něco takového mohli autoři vůbec přijít (namátkou přednáška o revolučních sušenkách nebo Mussolini a jeho "stupid noises"). Všichni členové "party" (český překlad názvu je hrozný) jsou výborní, mým osobním favoritem je ale pan domácí Balowski (Alexei Sayle). Srovnávat tenhle seriál např. s Červeným trpaslíkem není příliš přesné, protože v obou případech jde o dost odlišný styl humoru. ()

kikikrikri odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se dívala na televizi a přišla na tohle, vypadalo to jako cool šílenost a čekala jsem něco na způsob červeného trpaslíka (kterého mam hodně ráda). Po čtvrt hodině jsem měla čelist až u pupku. Myslela jsem si, to si snad dělaj srandu, to jako má bejt vtipný?!? Párkrát se mi ještě stalo, že jsem na tenhle seriál omylem zabloudila a tak jsem si řekla, podívám se, jak se to má na ČSFD. Ta čelist mi spadla snad ještě níž! 81%? Jak to hodnocení, tak ten seriál asi nechápu, ale jedno to má společný, nelíbí se mi. Total s*it! ()

Bubugirl 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se vyloženě těšila, dle 79% hodnocení jsem čekala skvělý seriál co mě pobaví, to se však nestalo. Obsazení není nijak závratné, herci jako by vypadali, že jim jde o kejchák a proto vystupují s přehnaným nasazením, které jim nesedí a které nemusíte odkývat. První díl nijak nenadchne ,je v něm jen pár světlých momentů. Spoustu scénkám se nezasmějete i když diváci v seriálu ano. Co chcete od klasického britského humoru? Z takového materiálu se dalo udělat mnohem více. Nevím no, raději se kouknu na Malou Velkou Británii či jiné daleko lepší seriály. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě vystoupí kapela Damned se svou skladbou „Nasty“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • Přestože se seriál odehrává v severním Londýně, exteriéry byly točeny v Bristolu, 150 km daleko. (Kulmon)

Reklama

Reklama