Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké. Byl mladý, nesmírně talentovaný, úplně chudý a neznámý. Stejný, jako tisíce jiných nezávislých malířů v Americe. Pomaloval ulice, zdi a plechové ohrady. Jeho publikem byli nuzáci a bezdomovci, kteří měli brlohy přímo pod jeho největšími díly. Pak potkal legendárního Andy Warhola. Během jednoho roku se stal Jean-Michel Basquiat senzací celého světa. Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké… (HBO Europe)

(více)

Recenze (107)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Pak jsem se sám od sebe opravil. Krásný film o smutném osudu božího člověka. Amerického newyorkského marného Umělce. Krutě ironický, leč poctivě lehce mytizující pohled na scénu Basquiatova vzestupu a pádu. K filmu mmj. nádherný soundtrack. Ta poslední skladba na něm je Caleova Halleluiah... http://www.youtube.com/watch?v=DinEKqtCDkg&feature=related ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

myslím, že to, že sa mi film páčil, je jasné z hodnotenia, ktoré som mu mal . . . horšie je, že dôvody, prečo sa mi páčil, nejako neviem sformulovať . . . myslím si, že to mám tak trochu spoločné s hlavným hrdinom . . . a veď si to pozrite sami . . . ak už pre nič iné tak minimálne pre to skvelé herecké obsadenie . . . pre ten skvelý soundtrack . . . a vidieť hrať Davida Bowieho hrať Andyho Warhola je jedna zo základných povinností filmového fanúšika ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Biografie jednoho zajímavého chlápka o kterém jsem předtím nikdy neslyšel. Herecky je to zvládnuto perfektně, od hlavní role po spoustu hereckých hvězd ve vedlejších rolích. Vzdávají tak poctu tvořivému člověku, který se jako mnozí předním neubránil podněcovačům své představivosti. Začátek byl trošku slabší, ale pak už je to naprosto v pohodě. Že byl byl Warhol magor a vyžírka většinou všichni ví, tady se to znovu potvrzuje. Doporučuju. ()

roxy_ellen 

všechny recenze uživatele

Každému se tento film líbit nemůže, mě ale zaujal. Má atmosféru, která zachycuje zhýralý život umělců, jejich vzestup a pád. U Basquiata hodně rychlý, drogy ty hold umí divy. Připomínat úžasného Bowieho bych asi nemusela, ale nemůžu si pomoct, i když Jeffrey Wright se taky výborně sžil se svou rolí. Mimochodem soundtrack je úžasný. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Snímek, natočený podle románu Lecha Majewskeho, nenabízí žádné dojemné drama plné drásajících emocí, ale čistě jen surový pohled na rozkvět a zkázu jednoho mladého výtvarníka, který chtěl jen tvořit a ne vysvětlovat "co" a "proč" to dělá. A v tom smyslu je Shnabelův debut zobrazující boj individuálna a společnosti parádním výtvorem, stejně jako herecké výkony Jeffreyho Wrighta, Benicia del Tora, Michaela Wincotta a nepochybně také Davida Bowieho. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama