Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem byla ochotná udělat cokoliv, abych neminula byť jen jediný díl a svými znalostmi z oboru letového provozu jsem ohromovala spolužáky. Teď si teprve uvědomuji, jak je to hloupé a německy trapné. Zápletky jsou praštěné, dialogy neuvěřitelně připitomnělé a herecké výkony mizerné. Ta jedna hvězdička je za ten krásný červeno-žlutý vrtulník, jehož model mi stále visí nad postelí a já pořád nemám to srdce ho sundat. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Možná by ten seriál bylo lepší zpracovat, tak že by ten vrtulník neměli. A my se mohli dívat, jak lidi marně čekaj na pomoc, který se nedostanou, protože Německo má ekonomickou krizi v lékářství, tak nemůžou nakoupit nové vrtulniky a tímpádem se nikdy nikoho nepodaří zachránit. Takhle je to jen obyčejná nuda, kdy všechny díly si jsou podobný jak vejce vejci. 15% ()

Reklama

Cortesz odpad!

všechny recenze uživatele

Každý díl stejný. Na začátku se stane nějaká nehoda, svědci zavolají tým Medicopteru 117, tým plný nesympatických herců a hereček, ze ketrých možná trochu hraje jen jejich pes nasednou do toho jejich vrtulníku a letěj je zachránit. Jasnej odpad. Dívat se 100x na to samé mě nebaví. Další ze směšných neměckých seriálů. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl tenhle seriál hodně rád, hlavně v období tak 13-15 let, dávali ho kdysi tuším na Nově. Thomas, ten pilot, to byl největší masér ze všech a jak ho zabili, tak jsem to přestal sledovat. Ale tak zpětně, natočit sedm sérií seriálu o záchranném vrtulníku, to se nejednomu přejí. Rozdíl oproti Kobře 11 vidím třeba v tom, že zatímco oni tam každýho chytnou a zavřou, tady některé případy dobře nekončí, ale to je asi tak jediný. Nicméně, prostě jsem to měl kdysi rád a za Thomase Wächtera a tu pěknou pilotku v posledních řadách dávám 3* ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě zaráží nízké hodnocení, rozhodně si to nezaslouží odpad. Už od svých 11 let jsem na tento seriál spěchal ze školy domů, naprosto jsem hltal každý díl. Pamatuji si, jak jsme si v družině hráli na posádku medicoptru 117 a dokonce jsem si plánoval, že až vyrostu budu pilotovat vrtulník. Je to seriál plný sympatických herců, akce a napětí i ten občasný humor tomu nechybí. Samozřejmě tento seriál nelze řadit do reálných věcí ze života, je snad všem jasné, že záchranné posádce vrtulníku nepůjde každou akci o život, a nebudou se účastnit práce policistů, jako tak v některých dílech bylo. Ovšem nejedná se o dokument, a proto nechápu názory některých z vás a snížený počet hvězd jen kvůli tomu, že takto to v reálném životě nechodí. Nevím jaký názor bych na to měl momentálně, ale ve svém dětství jsem rozhodně nekoukal na odpad, naopak jsem se díval na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, v tě době nejlepších co jsem znal. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Herci se často pouštěli i do odvážných scén a kaskadéry se nechali dublovat jen v některých případech. Díky extrémním bezpečnostním opatřením nedošlo k žádným vážným zraněním. I při akčních scénách platilo, že na prvním místě je bezpečnost. Serge Falck, který hrál saniťáka Petera Bergera, si na řece Dunaji při natáčení epizody čtvrté řady s návzem „Inferno“ přivodil luxaci zad. (patrik1177)
  • Existují 2 různé verze téhle epizody. První původní verze byla odvysílána mezinárodně jako část 04x01, druhá verze byla odvysílána pouze v Německu jako část 05x07. Originální epizoda měla být v domovském Německu původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ten samý den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody pŕipomínali teroristický útok na Dvojčata v Manhattanu. Televize RTL teda musela premiéru o rok odložit. Nastal však problém, v 5. sérii totiž už nehráli Dr. Michael Lüdwitz a pilot Thomas Wächter, takže původní epizodu museli tvůrci prostříhat, scény s Michaelem a Thomasem zahodit a natočit nové scény s novými postavami Jensem, Markem, Ginou a Höpplerem. Tím pádem se nová verze značně lišila. Samotný zásah B-týmu (záchrana pilota a Enrico pilotující letadlo) však zůstal v druhé verzi nezměněn. (patrik1177)
  • Stejně jako v případě řady amerických seriálů i Medicopter 117 se stal námětem pro počítačovou hru. Nakonec vznikly celkem tři hry, které RTL nabízelo v době vysílání seriálu ve svém e-shopu na internetu. (patrik1177)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno