Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Již pouze díl, ve kterém do jisté, smrt mnoha lidí přinášející, zkázy míří vlak naložený velmi nebezpečným a explosivním odpadem vytékajícím z barelů, osazený pouze jedním bezvědomým technikem vzadu na nárazníku a ženou ve vysokém stupni těhotenství v kabině nebrzdící lokomotivy (která je manželkou jednoho z osádky Medicopteru- ten se při záchranné akci s ní samozřejmě setká), a který skončí samozřejmě explozí vlaku, záchranou na poslední chvíli a rozbředle sentimentální scénkou na téma novorozenec, řekne o tomto seriálu mnoho. No tam bylo snad všechno. Ovšem ne že bych se na to coby malej svišť pravidelně nekoukala. Ale akční sekvence jsou, jak už u seriálů tohoto typu bývá, natočené dobře. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už prostě nešlo machrovat furt jen na dálnici, musel někdo sednout ke stolu a hodit na papír progresivní změnu – přidělat autu vrtuli a poslat ho do luftu. Heleťte, tady nejde o žádnej realistickej pohled do života záchranářů. To si jen nějaký německý Helmut či Horst bouchnul do stolu a otevíraje prkenici řka: “Teď těm amíkům ukážem, že my taky umíme akci!“ Celé to stojí na stupidním principu, že v každém díle se musí něco jedné z hlavních postav (pokud ne všem) něco přihodit. Nedivil bych se, že by tu na pláži někomu spadla na hlavu kovadlina. Ale vždyť je to vlastně konzum, zabíjačka času na odreagování trochu napařená na adrenalinu ala Kobra 11 a kupách zběsilých momentů. Díl od dílu ta hra s osudy vcucne nic netušícího diváka, který pak na úkor všímání si absurdit (čiliže nedostatkového voyeurství) pouze požírá „příběh.“ Shlédnout tři, čtyři díly, tak vpálím nemilosrdně odpad jako vyšitej, ale zase sem se zasmál pár neuvěřitelným náhodám a situacím, takže dávám jednu odřenou a potrhanou hvězdičku.[1/10] ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další typicky německý vyumělkovaný seriál s trapnými herci, příšernou logikou a katastrofálním scénářem. Jedna zábavná "historka z natáčení" za všechny. Drama začíná v zooparku, kam si přijela udělat piknik školní třída, chlapcům se podaří při pošťuchování hodit jednomu z nich čepici na strom a co čert nechtěl, zrovna na strom, který roste tak nešťastně, že je přímo u tygří ohrady a ta nešťastnice větev přesahuje až do ohrady !!!! No samozřejmě, jak už to mezi kluky bývá vyhecovali majitele čepice, aby si pro ni vylezl, samozřejmě uklouzne a padá do ohrady... a teď to přijde, k ohradě si to přihasí dvojice superprofesionálů, jeden z nich přeleze plot s klacíkem v ruce či co, odežene chlapce a neohroženě se postaví tygrovi se slovy: "Klid, kočičko", milý tygr si konečně chce začít hrát a tak milého superprofesionála trochu pocuchá a stihne přitom shodit i druhého superprofesionála ze žebříku, který si mezitím k ohradě přistavil, drama pokračuje... přilétá Medicoptéra, řevem svého rotoru na chvíli tygra zažene a vytáhne chlapce i superprofíka z ohrady, záchranář přijde naštěstí jen o botu, kterou mu tygr strhne z nohy při odletu, uf a to je vše....no byl jsem zpocený strachy a ještě teď se třesu, když vám to vyprávím... Hvězdu za velmi pěkné exteriéry. ()

VMa 

všechny recenze uživatele

Sanitka přesunutá z silnice do vzduchu. Samotný nápad by byl skvělý, ale to provedení. Provedení vše zkazilo. Nesmyslné akce a plýtvání nápadu na případy, které by mnohdy seděly spíš Kobře 11. Takže ta jediná hvězdička je vlastně jedině za docela pohledné herečky, hlavně pak ty z prvních řad - a za sem tam hezkou přírodu. Ale jinak je to větší brak než Stefanie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Medicopter je podle mého názoru velmi dobrým německým seriálem, i když trošku slabší než mojí oblíbení Specialisté a Rex... Tento solidní seriál jsem sice už pár let neviděl, ale když jsem byl malý, strašlivě mě to bavilo a rád jsem na to koukal. Vždycky jsem potom chtěl letět v Medicopteru a nakonec se mi to splnilo... Kdyby tento seriál znovu vysílali, myslím, že bych ho i teď velmi rád uvítal. Ono je to totiž velmi dobré drama s koukatelnou akcí. Pro mě 65% a to až s odstupem času... ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Jedným z dôvodov pre odchod Manfreda Schwaigera Stückla bolo, že on a jeho rodina budú tráviť viac času spolu, pretože kvôli natáčaniu seriálu Medicopter 117 bol od svojich blízkych "odpojený". (patrik1177)
  • Pro potřeby natáčení byl zapůjčen stroj německé letecké záchranné služby Deutsche Rettungsflugwacht (DRF). V létě 2002 bylo natáčení přerušeno, protože vrtulník musel kvůli povodním do služby. DRF ale používá jiné barevné provedení. Design Medicopteru 117 byl navržen speciálně pro seriál. V době, kdy nesloužil filmařům, používal se k ostrým zásahům v jihoněmecké oblasti. Domovem mu byla centrála letecké záchranky v Norimberku, kde sloužil pod označením Christoph 27. Nyní se používá v Bádensku-Württembersku a parkuje v Baden Airparku v Baden Badenu. Od páté řady se používal nový vrtulník, opět to ale byl typ BK 117 a měl i stejný design. Po skončení natáčení v roce 2003 byl přelakován a nyní se ho využívají například k přepravě součástí pro větrné elektrárny v Irsku. (patrik1177)

Reklama

Reklama