Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou jsem viděl jako malej kluk ve škole v přírodě a dodneška si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje. Ale rozhodně na mně zanechala následky, jinak bych si na ní po těch letech nevzpomněl. Když jsem si pouštěl po těch letech ukázky na youtube, už to nebylo ono, ale v dětství to pro mě byla bomba. Skvělá Jennifer Connelly, David Bowie, bludiště, skřeti a hlavně atmosféra. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

30 let a postavičky v téhle fantasy díky loutkám nezestárly téměř vůbec. Nemalou zásluhu na tom má tvůrce Mupetů Jim Henson. A že se budete bavit, protože tyhle postavičky jsou nejenže uvěřitelné, ale velmi vtipné. O tom by se dnešnímu CGI mohlo nechat zdát. Je smutné, že takovýto typ filmu dnes nejspíše nikdo nenatočí. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

"Fantaghirovská" pohádka s kouzelně psychedelickým Bowiem v hlavní záporné, a nádhernou Jennifer Connelly v hlavní kladné roli. Kupodivu je ale Bowie nejlepší ve chvílích, kdy více mluví než zpívá - skoro všechny písně totiž z filmu vyčnívají jako nepatřičné diskotékové vsuvky s fantasy monstry z latexu hopsajícími okolo. Naštěstí ve chvílích kdy se nikdo nepokouší o rozjuchanou zábavu pro nejmenší je z film rázem velmi koukatelné fantasy ve vynikajícím prostředí a s několika skvělými fantasmagorickými postavičkami ve vedlejších úlohách. Nicméně také s ne příliš uchvacujícím (ne)příběhem, takže legendou rozměrů Nekonečného příběhu se Legenda nikdy nestane. 7/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud srovnám s o 4 roky starším Hensonovým "The Dark Crystal", tak jediné co zůstalo, je určitá pestrost. Prostředí - postaviček. Jinak příběh (pokud lze o nějakém vůbec mluvit) stejně jako všechno ostatní, je o kategorii níž a o stejnou kategorii níž má pravděpodobně svou cílovou diváckou skupinu. Koukatelná, ale pro mě poněkud zaprášená záležitost. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když může být David Bowie králem ve městě skřetů, tak Ozzy Ozborne by mohl být králem v pekle, Michael Jackson v mateřské školce a Dan Nekonečný...No tak to je lepší nevědět. Labyrinth je velice svěží fantasy pohádka přesně v duchu Nekonečného příběhu. Takové filmy vznikaly snad jen v 80.letech. Jedná se o vizuálně zajímavý film. On samotný labyrint je velice strohý (rozčilovaly mě na něm jenom ty třpytky) , ale na maskách a loutkách obyvatel labyrintu se autoři vyřádili (asi nejvíc se mi líbil červík). Zřejmě je to jeden z filmů, které studoval i Tim Burton. Labyrinth je zajímavý tím, že hlavní roli zde stvárnil populární zpěvák David Bowie, který hraje celkem sympaticky, ale rozčilovaly mě jeho hudební výstupy, neboť se nejedná o muzikál a jeho písničky působí samoúčelně a jsou násilně zakomponovány do děje. Tím ale nechci říct, že by jeho hudba byla špatná. Naopak napsal pro film pěkné písničky, díky kterým je film ještě zajímavější. Jen od scénáře Terryho Jonese jsem čekal víc. Sice tu je několik dobrých vtipů, ale čekal jsem větší srandu. Zub času se na této osvěžující pohádce, která na štěstí moc nemoralizuje, podepsal méně než by se dalo čekat. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (17)

  • Vo filme je v rôznych scénach sedemkrát skrytá Jarethova resp. Bowieho tvár. (glamgirl)
  • Magické triky se skleněnými koulemi ve skutečnosti neprováděl sám David Bowie, ale profesionální žonglér, který byl schovaný za Bowieho zády a jednu ruku měl místo Bowieho strčenou v rukávu. (kwietitze)
  • Fľaše na mlieko pri dverách Hradu goblinov sú typickou "vizitkou" režiséra Jima Hensona. (glamgirl)

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama