Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se 20. leden 1942. Je mrazivý den, sněží a nikdo netuší, co se zanedlouho odehraje v domě u jezera Wannsee nedaleko Berlína. Major SS Adolf Eichmann osobně dohlíží na to, aby pohoštění i nápoje připravované pro skupinu očekávaných nacistických pohlavárů byly bez jediné chybičky. V limuzínách s osobními šoféry se postupně sjíždějí nejvýše postavení muži Třetí říše někteří v uniformách SS, jiní v oblecích vládních úředníků, další ve zcela nenápadném civilu. Posledním z patnácti pozvaných je Reinhard Heydrich obávaný šéf hitlerovské policie a říšský protektor. Už ve chvíli, kdy vkročí do vstupní haly, vzbuzuje mezi ostatními hosty zároveň obavy i respekt nejen proto, že má nejvyšší hodnost, ale zejména proto, že sám maršál Göring rozhodl, aby Heydrich svolal tuto tajnou schůzku a vyřešil na ní veškeré podrobnosti konečného řešení židovské otázky. V následujících devadesáti minutách právě tito muži rozhodnou o osudu milionů lidí v celé Evropě. A když konspirační setkání skončí, konečné řešení začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (311)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z historického hlediska bych tomuto filmu dal pět hvězdiček bez mrknutí oka. Ovšem z hlediska kvality musím ubrat. Nechci být nepochopen, ale připadal jsem si jak na čaji o páté. Přitom, když si přečtu právě onen protokol z této konference , který jsem zanechal v diskuzi u tohoto filmu, tak se mě dělá špatně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

15 rozhněvaných nácků. Film který diváka sejme svoji nekompromisní otevřeností a tahem na bránu. I když se furt jenom kecá, tak se pořád něco děje. Pravda ten úvod, který zaujme jenom tím, že za 10 minut nejvíc zazní hláška : Heil Hitler! co jsem snad kdykoliv v jakýmkoliv filmu slyšel, není nic moc, ale jak se rozjede konference jako taková tak je to masakr. Otázka sterilizace či vyhlazení miliónů se tu probírá z takovou lehkostí a grácií až z toho mrazí. Nevím kolik to má společnýho z historickou realitou, ale jako drsný šokument téměř bez chyby.90% ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 se natočilo několik filmů s válečnou tématikou, začala i sama válka(Bushovci s Ládinovci).Pár z těch filmů-Černý jsestřáb sestřelen, Země nikoho ad.- se staly oceňovanými a sbíraly Oscary.Ale to nejlepší s válečnou tematikou je televizní- seriál Bratrstvo neohrožených a Konference ve Wannsee- a ještě k tomu od jedné produkční společnosti, kterou snad nemusím déle představovat, HBO.Bratrstvo je seriál přímo o válce a sbíral ocenění.Konference- a to je na ní nejlepší -je komorní drama na pozadí války která popisuje setkání nacistických pohlavárů a jejich jednání o řešení problému židovské otázky.Herecké výkony jsou naprosto dokonalé není co vytknout, skvělému výsledku přidává i prostředí kruté zimy.Je to i přiměřeně dlouhé takže nuda určitě nehrozí.A herecký koncert Stanleye Tucciho jakožto Adolfa Eichmanna je nezapomenutelný, pro mě jsou ostatní v pozadí. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Adolf Eichamann, možná poloviční Žid, pěkný bastard, ale v téhle sešlosti ten asi nejsympatičtější. Doktor Stuckart, autor zákona na ochranu německé krve, který chce Židy vybít, ale jen podle zákona. A především "náš" Reichsprotektor Reinhard Heydrich, asi ten nejbezohlednější ze všech, nadárijec. Film pro všechny, které štve ten moderní německý pohled, který i v nacistech hledá něco lidského a soucitného. Konference ve Wannsee se rozhodně nepodřizuje pitomé politické korektnosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako "12 rozzlobených mužů" na nacistický způsob. Celé se to také odehrává v jedné místnosti, vždycky se jedná, pak námitka, pak přestávka a na konci se usnesou jak to těm Židům natřou. Nechybí nacistické vtipkování a narážky na "růžové Židy," kterým se pak všichni společně od srdce zasmějí. Člověku nad tím až zůstává rozum stát. Nicméně herecky velice dobře zvládnuté a po ostatních stránkách přinejmenším uspokojivé. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Písmo, ktoré vidíme na začiatku filmu na menovkách pohlavárov, bolo v skutočnosti zakázané Martinom Bormannom v roku 1941. Film sa odohráva o rok neskôr. (Real Tom Hardy)
  • Klopfer (Ian McNeice) je zobrazený ako obézny a ukazuje nedostatok taktu a citu, dokonca tak veľmi, že ostatní zúčastnení sa cítia nepríjemne. Napriek tomu, v reálnom živote, Gerhard Klopfer bol stavbou tela útly a jeho spolupracovníci si ho pamätali ako pokojného a väčšinou veľmi slušného človeka. (Eeve)
  • Jelikož se nezachoval detailní popis konference, musely být některé detaily (podáváné jídlo, rozsazení účastníků kolem stolu, oblečení jednotlivých postav) vymyšleny natáčecím týmem a nezakládají se tedy na žádném historickém podkladu. (StarsFan)

Reklama

Reklama