Reklama

Reklama

Periwig-Maker, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Německo, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1665, kdy v Londýně zuří mor a nemilosrdně zabíjí jeho obyvatele. Hlavním hrdinou je muž - parukář, který si vede pečlivý deník o událostech probíhajících dní a uvažuje nad budoucností svého odvětví. (HellFire)

Recenze (8)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak odhliadnem od mierneho vykrádania Burtonovských postavičiek napr. z Corpse Bride a tomu automaticky prináležiacej temnej atmosféry, ide o celkom vydarený krátkometrák s prvkami existencionalizmu. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Noir potemnělý animovaný kraťas inspirovaný fiktivním deníkem A Journal of the plague year od Daniela Defoea. Je zřejmé, že poptávka po parukách půjde po skončení moru prudce dolů... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomaly a pozvoľne plynúca "noir" poviedka s filozofickým podtextom o jednom vyrábačovi parochní za čias morovej epidémie. Zaujímavý nápad, podfarbený príjemným hlasom Kennetha Branagha, doplnený o peknú grafickú stránku. Avšak trochu nudné... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba na pozadí příběhu o moru, který se šíří městem a postupně si vybírá daň na jeho obyvatelích. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* krátký animák, který docela působivě navozuje dusivou atmosféru morové epidemie. Styl animace se ideálně k situaci hodí a trochu se podobá Burtonovi. Za mě čtyři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to lehce Mrtvou nevěstu /ty oči a ponurost/, ale i přesto je to krásná animace s hezkou myšlenkou. A hlas Kennetha byl jenom takové malé plus tomu všemu. ()

Reklama

Reklama