Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželům Eleanor a Arthuru Barretovým k úplnému štěstí chybí jen jediné, dítě. A protože Arthur zjistí, že je neplodný, rozhodne se k zoufalému a riskantnímu kroku: najít muže, aby Eleanor přivedl do jiného stavu. Jeho volba padla na mladého kněze Otce Michaela, u kterého má jistotu, že jedna noc neohrozí Arthurovo rodinné štěstí. To ale netuší, jak strašně se zmýlil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

kyzi 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem byla mile překvapena. Na dobu ve které se děj odehrává řekla bych trochu překvapivý děj, zajímavý a nekonvenčí. Dobrá zápletka i vyvrcholení...nechápu, že je tak slabě hodnocen. Myslím, že spousta lépe hodnocených filmů tomuto nesahá ani po kontníky. Velmi se mi líbil a na konci mi zbývalo jen zatláčet slzu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento ženský film je i není neobvyklý. Konzervativní je i příběh, i způsob natočení. Neobvyklost díla spočívá v pojetí mužského světa. Nejsou to ani zloduchové, ani andělé; vždy máme co do činění s lidmi z masa a kostí. Zarámování děje do třicátých (zmínky o Hitlerovi a nacistech, Eleanořin manžel je Rooseveltovým poradcem) a padesátých let (designe aut v úvodních scénách filmu) propůjčuje NÁVRHU (to je asi nejvýstižnější překlad originálního názvu) žádoucí třetí rozměr, který ho zbavuje případné červenoknižní aspirace. Manželství levých liberálů si mohlo dovolit feministickou intelektuálku (znatelně mladší svého manžela) i nevšední způsob jak řešit osudovou otázku vztahu i života obou jeho protagonistů. Eleanor (jmenovkyně manželky prezidenta mladšího Roosevelta) je plně emancipovanou a hmotně všestranně zabezpečenou ženou. Její tragédie jako důsledek nadvakrát vymodleného těhotenství i nevšední osobnost (asi nejsilnější místo filmu) je skutečnou páteří i nosnou myšlenkou NÁVRHU. Mužské postavy ovšem nezanikají; jsou bohatě odstíněné a propracované. Jak manžel, tak mladý kněz, ale i tragický zavražděný student jsou individualitami. Eleanor ovšem nejblíže stojí její manžel. Muž, který obdivuje nejen její krásu fyzickou, ale i duchovní, současně však také podnikatel, který umí, přijde-li na to, vycenit - a nejen vycenit - zuby. Přestože se scénář nevyvaroval některých škobrtnutí (okolnosti kolem studentovy smrti, příbuzenský vztah mezi otcem dvojčat a jejich kněžským zploditelem) je toto dílo působivé, dívácky vděčné a ve zvoleném žánru "lovefilmů" v každém ohledu mimořádné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má mýma očima jednu obrovskou přednost a tou je herecký ansámbl, okouzlující Madeleine Stowe je v roli Eleanor lehce uvěřitelná, žena, která zoufale touží po dítěti a nedaří se.. William Hurt jako milující manžel bezchybný, dává to s noblesou i přehledem, navíc je to postava, nad níž lze dlouze přemýšlet.. Kenneth Branagh jako kněz zajímavý, bavilo mě ho sledovat.. Moje hodnocení zůstává i po letech pocitové.. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Půvab Kennetha Branagha mě přinutil tenhle film nehodit rovnou do odpadu. Opravdu nesnáším když je film založený na tom, že jedna žena je krásná, úžasná, ctnostná a všichni chlapi jí chtějí. A tady ani o nic jiného nešlo. Vlastně od toho se vyvíjel celý příběh a všechny problémy a konflikty v něm. Navíc si film hrál na to že rozumí víře, lásce, a lidské touze. Nejen že námět byl úplně na hlavu postavený, ještě se nás celou dobu snažili přinutit, abychom obdivovali lidi, kteří udělali pro mě naprosto nemorální čin. A měli jsme je považovat za silné a vytrvalé, mezitím co byli jen umanutí a nemorální. Toho mám už opravdu dost. Nedojímá mě to. Pokud filmaři chtěli udělat film který se nějak dotkne lidských citů, nebo snad i duší, tak by příště neměli natáčet snímky, které vypadají jako zfilmovaná červená knihovna mixovaná s příručkou pro správného křesťana. Hloupé a umělé, víc nemám co dodat. ()

kacmi 

všechny recenze uživatele

Film Zakázaná túžba je zaujímavý predovšetkým svojim kvalitným obsadením. William Hurt, Madeleine Stowe a Kenneth Branagh sú skutočne vynikajúci herci. Bez ich prítomnosti by film prišiel o väčšinu dôvodov, prečo by ste ho mali vidieť. Azda najlepší výkon zo všetkých zúčastnených podáva William Hurt v úlohe Arthura Baretta. Príbeh samotný tiež nie je nezaujímavý. Scenár nemá veľa slabých miest, no na druhej strane skutočne silnými scénami tiež neoplýva. Vďaka réžii má film príjemnú atmosféru a pozvoľné tempo. Nebude vás nudiť, ale na druhej strane vás ani ničím neprekvapí. A pravdupovediac veľmi rýchlo vám vyšumí z hlavy. Tri * najmä kvôli hercom. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama