Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový prepis románu Julesa Verna.
Pán Borus Demeter, alias Ladko vyhraje rybárske preteky. Svoje výťazstvo a odmenu využije na podporu bulharských vlastencov nákupom zbraní pre ich národnooslobodzovací boj. Preto uzavrie stávku, že prejde celý Dunaj až k Čiernemu moru a celou cestou sa bude živiť iba rybolovom.Rakúsko – Uhorský policajt Jáger sa pridá k nemu, lebo celá cesta sa mu vidí veľmi podozrivá. A právom.... (Cicis)

(více)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovanie menej známeho Verneho dobrodružného románu nedopadlo zle, aj keď ako divák som dostal niečo iné, ako som očakával. Za prvé, má to bližšie ku historickému krimi ako ku dobrodružnému žánru a za druhé, zápletka mi pripomínala iný Verneho román - Za 80 dní okolo sveta. Film pôsobí televízne a je chudobný na akciu a ani atmosféra nie je ktovieaká. Aspoň sa môže oprieť o dobré herecké obsadenie a nezvyklé zasadenie do riečnych vôd. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Perfektní dobrodružný film. Na začátku moc netušíte, která bije, takže když se obchodník setká s rybářem a záhy zjistíte, že jeden jde druhému po krku, nejste rozhodnutí, komu vlastně fandit. Další průběh trochu ztrácí dech, nezbytná část zápletky s únosem a přepadením už lehce nudila. Ale ta výprava je taková koprodukční, lokace naprosto unikátní, ještě jsem asi neviděl film z Dunaje, a ani od jiných velkých řek jich není mnoho. Jules využil mezinárodní situace v Evropě a nechal se jí slušně inspirovat. Mám kopii 112 minut, takže je docela možné, že v ČST šla nějaká kratší verze, a film je ve skutečnosti dvoudílný, titulky uprostřed by tomu napovídaly. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Skvělá méně známá verneovka s atmosférou historického období c. k. monarchie a klasického dobrodružství plaveb po řece. Přestože za nejlepšího režiséra filmových verneovek považuji Karla Zemana, mj. pro jeho vizuální osobitost ve jménu stylizace a vystižení ducha Verneovy doby, vůbec nepohrdnu ani odlišným a tradičnějším zpracováním, které se zase v případě Lodníka na Dunaji může pyšnit natočením v realistickém prostředí řeky, lodí či vězeňské budovy a pěknou dobovou výpravou. Nejde o film, který by oplýval výraznějšími myšlenkami, prostě přímočará dobrodružná podívaná, která mě však poté, co jsem se spočátku hůře v ději zorientovával a přečkal i chvilku, kdy mírně ztrácela dech, už v druhé polovině naplno vtáhla a bavila až do konce. [75%] ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zfilmovaná kniha. Bohužel tyto klasické filmy s Gáborem Konczem (jako další např. Turecké kopí) dříve vysílané na ČT dnes nejdou sehnat. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama