Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka je znásilněna pěticí opilých násilníků. Posléze zjišťuje, že byla navíc nakažena pohlavní chorobou. Odstěhuje se do jiného města, kde začne u svého příbuzného pracovat v jeho baru. Po určité době zde narazí na jednoho z násilníků. Probudí se v ní touha po pomstě a začne postupně osnovat plány pro její realizaci na všech pěti mužích, kteří jí tolik ublížili. Vše se nevyhnutelně blíží k dramatické a krvavé pomstě. (Flipnic)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

S tímto snímkem mám trochu problém. Obecně se tváří jako klasický HK CAT III snímek určený jen pro okrajovou skupinu diváků nebojících se těchto hongkongských násilností a brutalit, dále bývá občas nazýván "hongkongským I Spit on Your Grave a kultovní klasiku žánru "rape and revenge", na druhé straně to s ním zas tak horké není ... Jednoznačně se jedná o raritní kousek a sehnat jej v nějaké legální formě je už téměř nemožné. Vznikl v roce 1988, což bylo ještě před masivní hongkongskou produkcí zvrácených "cat trojek" (pokud mezi ně nepočítáme kontroverzní Men Behind the Sun (1988)). Ke zpracování filmu musím říct, že je jaksi podivně nevyrovnaný. Úplně mi připadlo, jako by ho snad točily dva štáby a v polovině se vystřídaly. Znásilnění ... není vůbec nic vidět a jestli trvá 10 vteřin, tak je to moc ... říkal jsem si, že asi vlastním nějakou vystříhanou verzi, jenže pak jsem si všiml špatného střihu obecně. Prostě do poloviny filmu děj skáče kvůli špatnému střihu o mílové skoky prostorem a časem, ale zorientovat se v tom dá. Znásilněná dívka přísahá pěti zvrhlíkům pomstu a tak se i v druhé polovině děje. Ovšem ne tak snadno a s takovým zadostiučiněním, jako jsme běžně od tohoto subžánru zvyklí ... Padne několi dalších nevinných obětí ... a najednou "žánr CAT III začne fungovat" ... Změní se hudba v typickou tíživě atmosférickou, zhoustne atmosféra, nastoupí zasněné záběry v modré a červené barvě, násilí začne být vidět, objeví se vraždy, goreefekty a ve finále doslova peklo, kdy se hrdinka a její velký přítel a majitel baru řeže s posledními dvěma šmejdy (šéfem gangu a namakané gorile)... Zde už je vše v pořádku a film dosahuje ve svém prezentovaném ranku obstojných kvalit, ale ta první polovina je opravdu podivná ... Navíc občas z filmu vyloženě čiší 80.kové léta a film končí nějakou přiblblou 80.kovou skladbou ... a já 80. léta fakt v lásce nemám. No beru to jako první z pokusů o hongkongský CAT III exploitation-thriller, jsem rád, že jsem ho mohl vidět a vlastnit (svým způsobem je opravdu zajímavý a ukazuje, z čeho ty 90.kové příšernosti - např. The Untold Story (1993) ) vlastně zvnikly ... Celkově je to ale průměr, čekal jsem asi víc a trochu něco jiného ... ()

Wade 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděl 2 takřka totožné filmy a to Kiss of Death (1973) a pozdější Her Vengeance (1988) u které jsem mohl zhlédnout 92min Director's cut verzi. KoD jsem dal 4* no a u HV musím dat rozhodně o 1 víc pro mě lepší a celkově se mi na film o dost lépe koukalo. Nepatřím mezi znalce a nebudu se tu víc rozepisovat jen jsem chtěl porovnat dva stejné filmy. ()

Reklama

Reklama