Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento titánský příběh o odvážném a hrdinném „Robinu Hoodovi" všech moří potřeboval dokonce tři režiséry: „kmotra kung-fu filmů" Chang Cheha, jeho spolehlivého pomocného režiséra Paoa Hsueh-li a budoucího filmového průkopníka WuMu. K důležitosti tohoto filmu přispívá i fakt, že je zjevně šitý na míru Ti Lungovi, který řádí po boku těch nejlepších. To vše přispívá ke skvělé zábavě, která si nezadá s těmi nejlepšími příběhy o dobrodružství na moři. (Filmbox)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Český názov je odveci, pirátskych súbojov je minimum, vlastne len jeden na začiatku, keď europská loď s belochmi so smiešnymi parochňami (v hongkonskej kostýmerni asi došli normálne parochne) prepadne čínsku loďku. Všetko podstatné sa sústreďuje na súši. Tradičné duo Lung Ti a David Čiang sa stretáva v nezvyklých roliach piráta a generálo-sudcu, v ktorom je nezvykle Lung - v roli akejsi pirátskej verzie Jánošíka alebo Robina Hooda - numero uno. Súboje sú celkom podarené, hlavne ten záverečný v podaní dvoch hlavných postáv. Filmové bratríčkovanie nepriateľov nemusím, beztak dostávajú dialógy čo do trápnosti dosť zabrať, ale príbeh napriek tomu odsýpal. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tohle nesmíš !! Do zad se nebodá.." Pirátská čest ?? Může se to zdát jako oxymorón, nicméně právě o ni jde v Králi mořských vlků především.. Inu, není pirát jako pirát, není zloděj jako zloděj !! Jen si vzpomeňte na Robina Hooda, jehož tu vlastně to trio režisérů - Jo, vážně trio režisérů !! Ve své době to rozhodně v Hong Kongu vůbec neplatilo za nic výjimečného, byť právě zde ten odlišný rukopis každého z nich silně ovlivňuje kontinuitu celého filmu.. - v čele s legendárním Chang Chehem variuje ve velmi netradičním kung fu snímku, v němž nakonec i našli silnou inspiraci třeba takoví hollywoodští Piráti z Karibiku.. Skutečně kultovní záležitost a povinnost každého fanouška žánru !! ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ti Lung coby ušlechtilý (a sošný) čínský pirát. David Chiang coby ušlechtilý (i když ne až tak sošný) generál. Já si myslím, že ty moje 4 hvězdy žádné další zdůvodňování nepotřebují, ale kdyby přece, dovolím si upozornit, že The Pirate je jedním z těch filmů, kde Ti Lung ukazuje nohy - a že je neustále svlečený do půli těla a zmáčený od hlavy k patě, což - jak je známo - sošným mládencům ohromně sluší. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku na hongkongský způsob. Bohužel, toto je celkem průměrné dílo, které, i přes svoji atraktivitu a vcelku originální místo děje zaslouží pouze 3*. Ve filmu opravdu není nic na vypíchnutí, kromě velkého fajtu, někde od 25. minuty od konce, který svou velkolepostí a rozsahem mohl připomínat jatky. Každopádně film jsem si užil a dokázal nádherně vyplnit nedělní prázdné odpoledne- prostě oddechovka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama