Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vojtěch Jasný, Andrée Pelletier, Louise Pelletier, Michael Rubbo .. Příběh chlapce, kterému po úděsném šoku vypadají všechny vlasy. Po aplikaci speciálně udělané arašídové pomazánky, se růst vlasů vrátil, ovšem s nevídanou rychlostí. Jeden malíř s těchto vlasů začne dělat štětce, které prodává a sám s nimi maluje podivné obrazy, do kterých se poté dalo vstoupit... Netradiční fantasy "pohádka", která mě v dětství pokaždé pořádně vystrašila a přinesla několik neklidných nocí plných deprese.. ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl, společně s The Goonies, určitě můj nejsilnější dětský filmový zážitek. Takže když jsem asi po 15 letech konečně objevila název filmu, ve kterém hlavnímu hrdinovi nezřízeně rostly vlasy, zajásala jsem. Bohužel se to dětské nadšení, resp. dětský strach, nepodařilo obnovit. To kouzlo už je pryč, ale i tak jsem ráda, že jsem Dům plný strachu viděla znovu a odhalila tak jednu z mojich největších osobních filmových záhad. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film ovládá umění zanechat dojem, tak je to tenhle. Přinesl mi zážitek tak silný až se stal součástí mých vzpomínek a snů a natrvalo se mi usídlil v hlavě. Viděl jsem doslova tisíce snímků všech možných žánrů, ale ani ty nejmilovanější z nich se mi tak nevryly do paměti. Nedokáži posoudit zda to byl režisérův záměr či náhoda, ale pro mě je Dům plný strachu jediným svého druhu. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Tohle byl fakt moc pěknej film a pamatuju si, když jsem ještě chodíval do školky a později i do školy, tak ho opravdu tak 1x ročně dávali v televizi a já ho vždycky moc rád viděl. Byla to taková opravdu fantasy pohádka, na kterou se ale dalo dívat. Moc mě to tenkrát bavilo, hlavně když maloval ty obrázky, do kterých se dalo vstoupit, stejně jako do toho rozpadlého domu, kde musel porazit toho chlapa, ze kterýho měl strach... 5*, je to pro mě velká vzpomínka na dětství... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Kanadský rodinný film, jenž pojednává o chlapci, jenž má problémy s růstem vlasů. Název filmu vyjadřuje jednu z ingrediencí zvláštní směsi, jenž má dopomoci ke kýženému nárůstu vlasového porostu. Mám dojem, že tento snímek má vysoké hodncení zejména z nostalgie, neboť mnoho zdejších přispívajících tento snímek vidělo v dětství a věřím tomu, že na ně dokázal tehdy zapůsobit. Nicméně pro diváka ve zralém věku, jenž jím nebyl nikdy dříve poznamenán, až tak poutavý není. Po zralé úvaze volím průměrné hodnocení, neboť na maximální známku to nevidím ani omylem a nadprůměrné hodnocení by nebylo fér k ostatním mnou takto oceněným filmům. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama