Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalý člen ruské mafie Ruslan (Steven Seagal) se po letech vrací do rodného Ruska, aby dovedl svoji dceru k oltáři. Až zde ale zjišťuje, že si jeho dcera má brát syna šéfa této mafie, což nikomu není po chuti, a navíc přítomnost Ruslana vyvolává nelibé pocity. Když je ale těsně před svatbou jeho rodina napadena a dcera málem zabita, vydává se Ruslan i se svým budoucím zeťěm na cestu pomsty... Zhruba po půl hodince filmu jsem si začínal libovat, že se Seagalovi konečně podařilo natočit koukatelný film. Jenže Steven se nedal, a během následující hodiny dokázal zbytek filmu (opět) tak zprznit, že se na víc než na jednu hvězdičku nevyhrabe. Jak už to u těchto filmů bývá, na jakoukoliv blbost si vzpomenete, určitě ji zde uvidíte - nekonečné zásobníky v pistolích, v jedné chvíli přeborník ve střelbě, ve druhé chvíli dlouhé minuty trvající přestřelka kdy se nikdo není schopen trefit, a navíc souboj (pěstní) s hlavním záporákem (proč někdy nemůže jen tak toho hlavního záporáka odprásknout?). Takže snad jediné (i když diskutabilní) plus - Steven Seagal se zde i trochu proběhl - a to jsem už hóódně dlouho neviděl.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som teda nikdy nebola odborník na Seagalov, Van Dammov či Chuckov Norrisov a im podobné "hvézdy"... ale pri tomto filme som mala pocit, že stačí vidieť jeden a človek im pozná celú filmografiu :-) No a pri Driven to Kill som sa pobavila asi tak, ako sa (nad)priemerne náročný divák pobaví na céčkovom akčňáku s hurkou narvatou v obleku v hlavnej úlohe. ***HERE BE SPOILERS*** (ale úprimne - záleží na tom? :-) Mr. Hurka (spisovne jaternica) je drsný chlapík od prvej scény po poslednú. Osamelý vlk, čo zavesil špinavé remeslo na klinec a stal sa intelektuálom (píše knihy!). Vzhľadom na jeho korene (volá sa Ruslan) je príhodné označiť ho za pravého geroja. Jedinou jeho slabosťou je dospelá dcéra z nikdy nerealizovaného manželstva, ktorá sa má vydávať. Problém je, že si berie synátora najvyššieho kápa ruskej mafie. Takže prúser na seba nenechá dlho čakať a otecko vo vopred priezračnom príbehu lásky a pomsty berie spravodlivosť do vlastných rúk (OMFG, v koľkých synopsiach filmov 80. rokov sa táto fráza objavila?) a s chladne prižmúrenými očami kosí postupne celé (tu ruské) podsvetie. Okrem svalov používa aj rozum, lebo keď nechce ukázať, že do výšky už nohu nevykopne, jednoducho obeti prikáže si kľaknúť. Prefíkané! Zábava to bola o to pikantnejšia, že vždy, keď prišlo na akčné scény, mala som pocit, že sme sa posunuli v čase o 25 rokov dozadu. Strih sa okamžite zmenil na natoľko zbesilý a neprehľadný, že už nebolo možné vnímať, či herci aspoň predstierajú súboj, alebo doslova iba baletia. No a divák si automaticky myslí to druhé. Celkový záver - s vážnou tvárou to budú asi pozerať len noční strážcovia parkovísk v dôchodkovom veku, keď poslednú Seagalovu perlu zaradia do repertoáru naše komerčné televízie :-) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale k čertu se vším. Jeff King je režisérská láma jak už dokázal v Kódu smrti i tady zprasil co se dalo. Bitky jsou takřka nekoukatelný, takže po filmařský stránce je to další regulérní sádelnatej odpad, ale... Je to nehorázná prdel tohle je totiž jeden z těch filmů ve kterým si Stevo buduju auru takovýho hardcore drsňáka až je to opravdu regulérní komedie. Některý ty hlášky a situace jsem prostě nestíhal a tak především zato, že jsem se prosmál téměř od začátku až do konce, ale i za to, že se mi tady celkem líbil hlavní záporák (Rusák Jijikine je super i když ve finálním souboji opět nemá nárok) dávám v tomto případě velmi pobavených a značně neobjektivních 40% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, za který se Seagal nemusí stydět. A to jak po stránce příběhové, tak po stránce akční. Neříkám to příliš nadšeně, protože ke starým seagalovkám se to hodně přiblížilo, ale jejich kvalit to stále nedosahuje. Nicméně na film se stojí za to podívat, pokud máte rádi Seagala, pokud máte rádi odlehčená béčka (poslední dobou tohle kastování nesnáším, ale když je to tak po ruce ...) a pokud máte rádi filmy o pomstě. Překvapivě slušná je i hudba. Cením si filmu na 50% a dám 3/5, protože mě mile překvapil. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že se mi od dob v plamenech se zmítající Aljašky podaří vidět nějaký kousek s mistrem béčkových mlátiček Stevenem Seagalem, ale když už někdo (jako néé já) zabrousí mezi regály videopůjčovny a půjčí zbrusu novou seagalovku, tak si říkám proč ne, i když bez jisté dávky slivovice bych to nedával. Ale jo, Steven formu ještě má, bylo to prostě béčko jemu vlastní, které si cestu k fanouškovi vždycky najde, já jen doufám, že si mi Steven na příštích 10 let zase vyhne:) AR: 1,85:1 - sférický objektiv ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)
  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)

Reklama

Reklama