Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janek (Zbigniew Cybulski) je mladý, temperamentní námořník obchodní flotily. Jednoho dne se ve Štětínském přístavu setkává s vojákem Leonem (Zdzisław Maklakiewicz). Náhodné setkání prodlouží liják, který muže donutí ukrýt se pod jednou střechou. Leon využívá příležitosti a chlubí se svými životními úspěchy – domovem, rodinou, dobrými výdělky. Janek mu nic nedluží. Vyprovokován chlubením se svého přítele vypráví čím dál barevněji, o kouzlech života na moři, které „suchozemci“ nikdy nezažijí. Život námořníka je v jeho podání nekonečnou řadou nádherných, vzrušujících dobrodružství, jako je dramatická romance s tajemnou baronkou Glorií (Teresa Tuszyńska), potyčka s gangem drogových dealerů na lodi nebo velmi riskantní pomoc při útěku z harém poskytl krásné Polce, která neuváženě vstoupila do manželství s exotickým partnerem. Když déšť ustane, muži se rozcházejí s pocitem tiché lítosti nad svým osudem – Janek pro nedostatek rodinného života a Leon pro jeho monotónní život bez fantazie. (sator)

(více)

Recenze (3)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních, ne-li poslední film vůbec se Zbignewem Cybulskim v titulní roli před jeho tragickým skonem. Jedná se o komedii uváděnou u nás pod názvem asi Plnou parou vpřed. ()

sator

všechny recenze uživatele

Janek (Zbigniew Cybulski) je mladý, temperamentní námořník obchodní flotily. Jednoho dne se ve Štětínském přístavu setkává s vojákem Leonem (Zdzisław Maklakiewicz). Náhodné setkání prodlouží  liják, který muže donutí ukrýt se pod jednou střechou. Leon využívá příležitosti a chlubí se svými životními úspěchy – domovem, rodinou, dobrými výdělky. Janek mu nic nedluží. Vyprovokován chlubením se svého přítele, vypráví, čím dál barevněji, o kouzlech života na moři, které „suchozemci“ nikdy nezažijí. Život námořníka je v jeho podání nekonečnou řadou nádherných, vzrušujících dobrodružství, jako je dramatická romance s tajemnou baronkou Glorií, potyčka s gangem drogových dealerů na lodi nebo velmi riskantní pomoc při útěku z harém poskytl krásné Polce, která neuváženě vstoupila do manželství s exotickým partnerem. Když déšť ustane, muži se rozcházejí s pocitem tiché lítosti nad svým osudem - Janek pro nedostatek rodinného života a Leon pro jeho monotónní život bez fantazie. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Námořník Janek náhodou potká po letech v přístavu svého přítele z vojny a oba se schovají před slejvákem pod malým přístřeškem. Začnou sebe i okolí trumfovat barvitými životními příhodami a bujnou fantazií... Příjemně ujetá polská oddychovka a sympaťák Cybulski bez svých pověstných brýlí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry se točily v Polsku (Gdyně, Štětínský záliv, Štětín), Casablance v Maroku, na Kanárských ostrovech a v Dakaru v Senegalu. (sator)

Reklama

Reklama