Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Historických detektivek je jako šafránu (nebo kladných rolí Willema Dafoea) a divadel, nastavujících morální zrcadlo dobové prohnilosti a zkaženosti, v potemnělých kulisách středověku jakbysmet. A tady to není pouze o hercích -skvělých do jednoho- spíš faktu, jak znamenitě je vše napsáno a natočeno (na HBO projekt ze začátku milénia, až nebývale). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Temná stredoveká "krimi" jemne evokujúca Meno Ruže, najmä svojim prostredím a postavami. Našťastie Reckoning má vlastnú tvár, zaujímavé charaktery, zápletku a predovšetkým originálne podanie. To čo film ešte viac v mojich očiach vyzvihuje je nádherná kamera a kreatívne detaily. Po podobnom filme si už len pustiť My Dying Bride a "doomový" zážitok je dokonalý:) ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Krásný film z drsné staré Anglie. Krásný vizuál, kamera, hudba, vynikající herecké výkony. Napětí a střízlivé, zato však ryzí lidství a odvěká (vlastně do dneška stále stejná) tvář ďábla. Nenápadný film, do kterýho jsem vplula jako nic a byla v něm po celou dobu. Až na závěrečnou scénu s ohněm, která byla totálně nelogická, ale vypadalo to tak hezky:))) A kdoví, možná to byla jenom tvůrcova vize a alegorie:)) Pátou hvězdu navíc za neskutečné brilantního a krásného Bettanyho v poloze, v jaké ho mám nejraději:)) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Hezký rozjezd, poutavou atmosféru a prostředí (ano, srovnání se "Jménem růže" je nasnadě) a precizní herecké výkony (Bettany i Dafoe za jedna) bohužel kazí dotěrná hudba, směšný záporák a hlavně rádobyfilozofický, špatně vygradovaný závěr s toporným rozhovorem o Bohu. Škoda, první polovinu jsem si poměrně užil. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Čas od času objeví se film, se kterým jste nějak nepočítali. Nijak nezapadá do všeho ostatního, co se na nás valí ze všech stran. Potom si dáte ty dvě hodinky stranou, mrknete na něj a ten pocit výjimečnosti ještě naroste. Musím říct, že dvojice Paul Bettany a Willem Dafoe fungovala jako nejdokonalejší hodinový strojek. Další bod pro evropský film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama