Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochmúrna a temná atmosféra stredovekého Anglicka spolu so špinou na uliciach, v cirkvi a v panstve naháňa správny strach. Od úvodu výborný dojem celý čas udržiava Paul Bettany (v role kňaza, ktorý "zlyhal" odviedol geniálny výkon). Zápletka je pútavá a tajomná a detektívna skladačka sa postupne odkrýva. Rovnako aj postavy hercov sú zaujímavo vyprofilované - najmä postava W. Dafoe. Malinká výhrada k voľbe Vincenta Cassela ako vojvodcu a vrcholného predstaviteľa šľachty môže divákovi vopred prezradiť dejovú líniu. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Jakkoli by se mohlo zdát, že příběh člověka, který v sobě kvůli tíživému svědomí najde sílu vykonat dobrý skutek a čelit bezpráví, je už v literatuře i ve filmu naprosto ohraný, tady jsem hltala každou minutu stopáže a není to jen výkonem Paula Bettanyho. Vlastně je to tím, čeho jsem se nejprve trochu bála a co bylo tady podáno tak dokonale lehce a zároveň vážně (i když ne pro masové diváctvo) - totiž obsahem řešícím nejednu filozofickou a psychologickou otázku a zároveň datací do středověku. Nemohla jsem si totiž nevzpomenout na Údolí včel (rovněž se tam řeší vina a trest, byť trochu jiná) a na Sedmou pečeť (hledání pravdy o Bohu a smyslu života), a obě témata jsem našla skvěle podaná právě ve Hře ve smrti, to vše doplněné pochmurnou atmosférou a autentickým středověkým prostředí (ať už město či kostýmy). Tleskám. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak kvalitní jako Jméno růže, ale i tak poutavý příběh o vraždě a detektivním pátrání partou herců a jedním mnichem s černou minulostí. Atmosféra temného středověku se povedla na výbornou. Casting zde je excelentní i hudební doprovod trefný. Jen škoda, že scénář z velice kvalitní zápletky nevyždímal o fous více. Mohlo tak jít o originální filmový počin, který by nejen potěšil, ale k němuž bych se rád vracel a hlavně mi nezapadl za jiné kvalitní dílo, které jsem zmínil na počátku svého komentáře. 75% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Temná stredoveká "krimi" jemne evokujúca Meno Ruže, najmä svojim prostredím a postavami. Našťastie Reckoning má vlastnú tvár, zaujímavé charaktery, zápletku a predovšetkým originálne podanie. To čo film ešte viac v mojich očiach vyzvihuje je nádherná kamera a kreatívne detaily. Po podobnom filme si už len pustiť My Dying Bride a "doomový" zážitok je dokonalý:) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Vyšetřovaní zločinu v období syrového a krutého středověku potulnými herci. Námět je originální a neotřelý a středověk je bezútěšný a uvěřitelný, stejně jako křivé obvinění chudého člověka, který se nemůže bránit - na někoho se to hodit musí. Škoda jen, že všechny klady stírá jakýsi chlad a absence jakýchkoliv emocí, tenhle film je totiž stejně vlažný a strohý, jako pověst o angličanech, připomíná mi vystydlý šálek jinak skvělého čaje Earl grey. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama