Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný akčný thriller, ktorého politika počas filmovania bola natočiť čo najviac a najväčších explózií. Našťastie tvorcovia nezostali len pri tom. Do filmu obsadili skvelého Tommyho Lee Jonesa, ktorý si svoje záporácke vystúpenia psychopatických postáv doslova užíva. K lepšiemu dojmu pomohli aj ostatní herci a pomerne slušný scenár. Dobrý dojem z technickej a audio-vizuálnej stránky filmu po skúške času potvrdil tvorcovské kvality. 75%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zděšení má jednu velkou výhodu v tom, že nenudí a má celkem dynamické tempo. Scénář není úplně špatný, hlavně výroba trhavin v detailních záběrech má něco do sebe. Herci silně přehrávají. Zatímco Jeff Bridges ještě působí normálně, oproti němu Tommy Lee Jones svého šílence hraje až na hranici sebe parodie, a tak vás jeho výkon i pobaví. V tomto filmu se pořád něco děje, ale snaha o překvapení vázne. 60% ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Podivuju se nad zdejším nízkým hodnocením tohohle filmu. Mně k dokonalosti scházely snad jen výraznější herecké výkony a naopak hrubě přebývaly heroické běhy (v horším případě pochody) s ohňovým pozadím. Nicméně napjatej jsem byl úplně pokaždý, když šlo do tuhýho, a to je hlavní. Zkrátka mi ani tak neučarovaly mohutné exploze, to je koneckonců jeden velký kýč, k naprosté spokojenosti mi stačil nespočet perných chvilek. Navíc - už jen fakt, že "Blown Away" dokázalo udržet i v jednu ráno pozornost někoho, kdo trpí evidentním spánkovým deficitem, je záslužný. :-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční drama, jehož nejsilnějším trumfem je jeho herecké obsazení-s takovou hereckou třídou lze natočit špatný film hodně špatně. Navíc celý příběh (sice viděný již mnohokrát jinde) je dostatečně napínavý a je velmi schopně natočený-Hopkins sice není originální filmař, nemá svůj styl, ale je to schopný řemeslník, jenž své práci rozumý. Celkově je Zděšení lehce nadprůměrným filmem se slabým ****ohodnocením. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výbušná hra na kočku a na myš mezi pyrotechnickým expertem s temnou minulostí a pomstychtivým bombovým teroristou se v podání Hopkinse, Bridgese a Jonese slušně rozbíhá. Bere se však natolik psychologicky vážně, že jí asi ani nedojde, do jak hloupého hollywoodského akčňáku s instantním happy-endem se postupně (nejvíc v závěru) přelomí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V románu "Prince of Thieves", který napsal Chuck Hogan, je tento snímek zmíněný jako "nejhorší film všech dob" (Terva)
  • Vrcholná exploze lodi byla tak silná, že během natáčení rozbila 8 000 oken ve východním Bostonu. (GASTON73)
  • Natáčení filmu probíhalo od 23. srpna do 24. listopadu 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama