Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječní Bakerovi hoši jsou bratři Frank a Jack, kteří vystupují jako klavírní duo v nočních podnicích. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, nadanější Jack trpí těžkou frustrací. Už dávno se však se svým osudem smířil. To všechno se změní, když bratři přiberou zpěvačku - životem znavenou Susii. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů známých bratrů Bridgesových, k nimž se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part i opravdu zpívá - tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Naprosto motivační fakt, že někdo dokáže hrát na klavír ty samé skladby celý život, pořád dokola, týden co týden. Bratři sdílejíc stejnou vášeň pro hudbu, plují životem s jediným cílem - odehrát další vystoupení. A co se nestane, instrumentální hudba už není dostačující, to je ten moment, kdy do záběru vkročí Michelle Pfeiffer a najednou se svět otočí o sto osmdesát stupňů. Avšak stejně jako u většiny případů, musel nastat zlom. Bylo velké zklamání neslyšet ten úžasný hlas znovu, myslím že se mnou souhlasila i většina diváků ve filmu. A co víc, otevřené konce jsou děsivé... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to bavilo.... Je super, když někdo umí hrát na klavír, je nádhera poslouchat tu lehkou muziku... Co k tomu mám dodat... příjemná hudba, sympatičtí herci a hlavně osobitá a krásná Michelle Pfeiffer a zároveň smutný a melodický příběh s komickými momenty a bezprostředními chvilkami.... Škoda konce, kterej mi tam neseděl, myslela sem, že to bude HAPPY END! :) ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ale pěkné ***, skoro ****. Téma a prostředí je mi blízké, od prvního záběru náladově barvičkující kamera dělá mým unaveným očím stejně dobře jako kukuč a křivky Michelle P., líbí se mi autentické podání muziky a našly by se i další klady, jenom je to na mě kolem a kolem snad až moc velká selanka a hra na jistotu. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem hudebníkem a mnohé situace z tohoto věrně vykresleného příběhu znám jako své boty, nemohu než zamáčknout slzu dojetí a nostalgie a vytečkovat pět bodíků do hodnocení. Snímek si také získal mé obrovské sympatie svou originalitou v tom, že se nezaměřuje (jako mnohé jiné a jistě také výborné snímky) na životní dráhu nějaké hudební legendy nebo superhvězdy, ale předkládá nám výsek ze života dvou (+ jedné k sežrání sexy) obyčejných (ale velmi talentovaných) muzikantů, kteří se živí hraním v jednou lepších, podruhé horších a potřetí ještě horších podnicích. Pochvala za k tomuto filmu se hodící skvělou decentní režii a snad ještě lepší scénář (realistický a bez příkras). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor film způsobuje chuť na wisoura a a zakouřený prostředí nějákýho zapadlýho barečku. Bejkrovic kluci se mě užasně trefili do nálady a ja si fakt to jejich plahočení od piana k pianu totálně užíval, dialogy fajnovky se taky dobře poslouchaly a na Michelle bych se vydržel koukat .... vlastně to je moje nejdelší filmová láska, už asi 40 let jí naprosto zbytečně miluju. Michelle byla kočka ještě dřív než se narodila. A Jeff už buší na bránu mé topky hodně dlouho a po tomhle se už ty dveře pootevřeli. Fakt vydařená role. Příjemnej snímek s koncem, který neuráží diváka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Role Susie byla mimojiné nabídnuta i Madonně, ale ta prohlásila, že jí připadá děj snímku příliš sentimentální a roli odmítla. (Hromino)
  • Michelle Pfeiffer sa zaskvela vo filme nielen herecky, ale i spevácky. Zaspievala všetky hudobné čísla úplne sama a dotiahla to až na oscarovú nomináciu. (Puol)
  • Michelle Pfeiffer přiznala, že když získala roli ve snímku, nezpívala více než rok. Musela tedy ve studiu trénovat i přes deset hodin denně, načež si vzala nahrávky domů a i tam trpělivě trénovala. (Hromino)

Reklama

Reklama