Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský zástupce ředitele školy umístěné v ghettu musí čelit problémům, které přináší zrušení rasové segregace. Strhující drama vypráví o černošské škole, do níž začínají docházet také bílí studenti. Quincy Davis (Calvin Lockhart) je černošský učitel, který miluje své povolání a který z bělošské školy odchází učit na školu v problémové čtvrti. Danou školu řídí Lloyd Wilkerson (John McLiam), jehož metody z ní dělají spíše vězení, navíc Quincymu hned na začátku vysvětlí, že jeho úkolem je zde v prvé řadě udržovat pořádek a zabránit všem násilnostem. Bělošská menšina je trnem v oku agresivnímu J. T. Watsonovi (James A. Watson Jr.). Z Sherry (Patricia Stich) někdo v šatnách strhal oblečení a Douglase (Jeff Bridges) zase opakovaně zmlátil místní gang, on se však mu odmítá poddat. V centru dění není ovšem pouze násilí. Lloyd například pomáhá se čtením Leronovi (Dewayne Jesse) a krásy literatury mu ukazuje na románu Milenec lady Chatterleyové. Mimoškolní kroužek čtení si brzy oblíbí i další žáci a začnou díky němu objevovat svou skrytou lásku k literatuře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

dobytek 

všechny recenze uživatele

No hlavní nigga (učitel) byl celkem sympaťák, ale ty ostatní niggas se chovali tak, že bych je nejradši zamknul do klece a zahodil klíče. Jestli měl film působit nějak proti rasismu, tak já jsem pomalu začal ve skříni hledat bílý prostěradlo, abych si z toho narychlo spíchnul nějaký KKK roucho. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Rozlícené posluchárny? To překládal nějakej angličtinář, co studoval ještě za první republiky, ne? Chtěl jsem se na podívat na jako béčkovou blbost, ale nebylo to vůbec špatný. Navíc ten problém rasismu se za ty roky zlepšil jen o píď. A učitelé stále hledají alternativní cesty, jak oslovit znuděnou mládež. Mám s tím osobní zkušenosti, taky jsem učil na škole, kde byli i problémoví žáci (ne však z nižší sociální vrstvy). Ten princip je stále stejnej: zkusit je víc zabavit. Zde jim učitel čte lechtivou literaturu, aby se naučili číst, já jsem jim pouštěl ukázky z Tarantina. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama