Reklama

Reklama

Vášeň v poušti

  • USA Passion in the Desert
Trailer

Obsahy(1)

Tajemná a lyrická cesta, postupně odkrývající tajemství Egypta je skvělým podkladem pro vyprávění příběhu o neobvyklém vztahu člověka s divokou šelmou. Brilantní film z exotického prostředí natočený na motivy kontroverzní novely je příběhem mladého vojáka, ztraceného v Saharské poušti. Pokud by Augustin Robert měl zůstat odkázán jen na své vlastní schopnosti, zásoby a náčiní, zcela jistě by zemřel. Avšak při své strastiplné cestě do tajemných ruin se setkává s leopardem, se kterým ho brzy začne spojovat velice zvláštní a pevné pouto. Divoká šelma zázračně zachraňuje Robertovi život. Jejich neobvyklé přátelství se začíná vyvíjet cestou, která pro oba znamená možné ohrožení života. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Alca 

všechny recenze uživatele

Variace na Tanec s vlky, ale o hodně slabší. Prostě jeden týpek, kterému v poušti šibne - voják se zblázní na poušti. Trochu mi to připomínalo Ionesca - Nosorožce: vnitřní přeměna ve zvíře. Nebo jsem nepochopila, o co jde. Volba mezi člověkem a zvířetem, když se naskytne, by byla zajímavá, kdyby byla v jiných podmínkách a kontextu. Takhle to vypadalo spíš nepochopitelně. Každopádně mě to nebavilo a rozhodně se na to nebudu dívat znovu. Charakterizovat tenhle film jako dobrodružný je podle mě hodně zavádějící. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná slibně, ale v druhé třetině začne věrohodnosti a zajímavosti ubývat a to, co mohlo být sympatickým, hezky vypraveným a poeticky snímaným antropologicko-filosofickým esejem na téma ztraceného ráje (od člověka přírodního přes osvíceného k romantickému - bez šance na návrat), případně zvířeckosti v člověku, stále víc vypadá jako naivně romantické fantazírování s erotickým podtextem, který prý v Balzacově předloze nenajdeme. Závěr je nevyhnutelný, provedením průměrný. (Skvostná novelka Jamajčana V.S. Reida "Levhart" podává téma nedobrovolného svazku muže a šelmy v divočině realisticky a krom toho nedostižně portrétuje africkou duši. Vřelé doporučení všem, kdo nečetli.) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

So... this is a story about a man falling in love with a leopard.:) Tak toto byl velmi zvláštní snímek. Oceňuji skvělý výkon Bena Danielse, protože zejména některé scény, které v tomto filmu předváděl, byly vskutku velmi... odvážné:) Augustin Robert je napoleonský voják, který putuje pouští, a zcela vysílen nekonečnou cestou, sálajícím horkem a žízní natrefí na skalnatý komplex, v němž se ukryje. A tady ji poprvé spatřil. Byla krásná a nebezpečná. Postupně se začali sbližovat a navázali spolu mimořádný vztah. Horko, odloučenost od reality a lidí a především ta šelma vykonaly své, a vojákovi z toho začalo řádně hrabat. V jedné scéně, která byla značně nabita sexuální energií, to vážně vypadalo, že si to s tou "kočičkou" rozdá:) A jak už to v takových velkých příbězích o konfrontaci a silných poutech mezi člověkem a zvířetem bývá, ani tento nemůže bohužel skončit šťastně. Vášeň v poušti má ale mimořádně po*ratý konec. Určitě to mohlo skončit jinak, nebo spíš, on to mohl udělat nějak jinak. Rozhodně se pro mě jednalo o osobitý divácký zážitek. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych vskutku chtěla zažít. Ztratit se v poušti, potkat tam leoparda a z něj si udělat milou domácí kočku. Strávit s ní spoustu času a nakonec se začít chovat jako ona. Jejich přátelství se mi líbilo, škoda jen, že se ta číča rozhodla svého adoptivního páníčka ... Dobře, nebudu spoilerovat. Je sice fakt, že občas to byla nuda, na druhou stranu napětí tam bylo taky. Je to ale jenom na jedno podívání, po více shlédnutích by vám z toho mohlo hrábnout. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pomalu plynoucí příběh téměř beze slov s krásnými scenériemi o neobyklém poutu, které vzniklo za mimořádných okolností. Určitě je to snímek, který není pro každého konzumenta a pro mě je to jeden z mála filmů, kde bych si přála úplně jiný konec. Byly tam i momenty, kde jsem musela použít rychloposuv a kdo mě zná, tak ví proč. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Přestožeje motiv o ztraceném vojákovi na Sahaře, převážná část filmu je natočená v jordánské Petře. (edy66)

Reklama

Reklama