Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se svět baví brutální televizní soutěží, v níž 5 lovců honí neozbrojenou oběť. Když se oběti podaří uprchnout a vyhnout se smrti, čeká ji vysoká odměna. Nezaměstnaný Jacquemard (Gérard Lanvin) souhlasí, že se hry zúčastní. Ale čím déle se mu daří unikat svým pronásledovatelům, tím více věří, že má výborně propracovaný plán. Ale krvavé finále hry bohužel nezávisí pouze na jeho schopnosti unikat. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Akční drama, které již pomalu přestává být sci-fi, je založeno na odsudku nesmyslných reality show. Piccoli je naprosto fantastický moderátor, podbízivý, trapný, se slizkým úsměvem, zkrátka standard všech moderátorů připitomělých soutěží. Boissetova režie má švih a parádně ji doplňuje jako vždy výborná Cosmova hudba. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hurá! Dost možná poprvé mne bavil akční film let osmdesátých. Samotný námět mohl působit jako hodně futuristický tak v době vzniku starší předlohy, v 80. letech bych tipoval, že spíše přinesl divákům dobrou ačkní odechovku, než vyloženě děsivou vizi budoucnosti. Dneska v době plné obskurních reality-shows už nejednoho z nás mladých může překvapit, proč Cena za nebezpečí má zde vlastně uvedený také žánr sci-fi. Ovšem i přes lehce bizardní nádech musím říct, že jsem se dobře bavil, akce dokázala vyvolat napětí, pohltit do děje hned od samotného počátku a námět s existencí jedné brutální soutěže se autorům povedlo dobře vypointovat. Chraň Bůh, aby se ti povedlo zvítězit v nesplnitelné misi, neb tady výhra může mít katastrofálnější následky, než tvoje pouhá smrt. A "velký bratr" s doutníkem Bruno Cremer se nejen dívá, ale i kalkuluje... O chtěný humor se zde skvěle postaral Michel Piccoli jako účelově trapný (ovšem geniálně trapný!) moderátor, tu nechtěnou srandu pak způsobila taneční vložka ještě příšernější než některé kreace Baletu ČST z Televarieté. To byl tedy vážně úlet! :o) Celkem i tak slušný nadprůměr, fajn žánrový zážitek a rád se někdy podívám na starší německou TV apaptaci. 75% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Srovnám tu oba dva filmy, kterým byla předlohou povídka Roberta Sheckleyho "The Prize of Peril". Hlavní hrdina, pokud chce vyhrát velkou peněžní sumu, musí nějakou dobu přežít ve městě, přičemž po něm jdou nájemní zabijáci. Celé je to reality show jedné TV, která soutěž vymyslela kvůli zvýšení sledovanosti. Lidé jsou ochotní za slušný balík riskovat v soutěži svůj život, případně se stát zabijákem; za zabití soutěžícího totiž také shrábnou pěkný balík. A sledovanost roste… Das Millionenspiel a Le Prix du danger od sebe dělí 13 let, což je samozřejmě znát, ale svým způsobem už zestárly oba dva, i když na zábavě to neubírá. Podstatný rozdíl je v tom, že v Das Millionenspiel sledujeme především samotnou show a občasnými retrospektivními sestřihy (které sledují i diváci ve studiu TV) se dozvíme něco o životě hlavní postavy. Oproti tomu v Le Prix du danger je nabízena také otázka práva nechat zemřít člověka v přímém televizním přenosu, kdy jedna z hlavních postav začne pochybovat o správnosti této soutěže. A také příběh samotný se poměrně liší. Jak oba dva filmy dopadnou nelze ani naznačit, protože by vás to připravilo o možné překvapení. Jak jsem už napsal, filmy od sebe dělí 13 let, Le Prix du danger je určitě akčnější a brutálnější, jenže těmhle věcem už 80. léta přála, takže z tohoto pohledu nelze Das Millionenspiel nic vyčítat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jako ja uz dlhodobo tvrdim ze najlepsie roly mal Michel Piccoli v 60. a potom az v 80. rokoch. Brutalna televizna sutaz, vysoke odmeny ... za mna teda perfektny namet na film, . 89 % ()

Reklama

Reklama