Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 103)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $50,338,485Tržby Celosvetovo $65,001,485 ║ Až na ten premrštený rozpočet, ktorý fakt neviem na čo bol minutý????, ide o do najmenšieho detailu prepracované dokonalé dielko, ktoré svojou dialógovou hravosťou a pôvabom nenechá diváka chladného a hneď si ho kúpi, Kevin Spacey a Jeffa Bridges majú úlohy ušité presne na mieru, dramatický oblúk v poslednej štvrtine filmu je skvelo načasovaný a dodáva príbehu ešte hlbší rozmer a vďaka tomu je záver užasne vygradovaní. Po pravde som od toho nečakal absolútne nič a neskutočne to nasýtilo moje filmové zmysly. Konkurent Preletu nad Kukučím hniezdom. /100%/ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Fikcia ? Psychická narušenosť ? Skutočnosť ? Aká je medzi nimi len jemnučká hranica. Skôr tú hranicu tvoria pocity a sympatie..... Nádherná snímka, v ktorej kraľuje Kevin Spacey za silného prispenia výborného scenára a pevnej ruky Iaina Softleyho. Jeff Bridges, ten nevýrazný herec popri ňom len zákonite rastie a podáva jeden zo svojich vrcholov.... Priznám sa, že najlepšie scény pre mňa boli ako kejpaxan Prot s ľahkosťou jemu vlastnou vysvetľuje vedecké zákonitosti a princípy jeho sveta, a zároveň keď "vykonáva" svoju súkromnú psychiatrickú prax na svojich spolupacientoch . ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Celej film je v podstatě založenej převážně na dialozích a na perfektním scénaři, kterej fakt nemá chybu a po celou dobu filmu diváka přinutí se neustále dívat, ale pořád by to nebylo úplně doladěný. To se povedlo až angažováním Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgese, oba dokázali že to jsou páni herci a že dokážou zahrát prakticky cokoliv, hlavně Spacey předved bezchybný výkon, kterej si může zařadit mezi svoje nejlepší.Já jsem byl naprosto spokojenej a ani na chvilku jsem se nenudi, dokonce jsem na to se zaujetím čuměl a to bych od takovýho filmu nečekal. Je to jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem poslední dobou viděl. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Gene Brewer, Charles Leavitt | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Robert F. Colesberry, Lawrence Gordon, Lloyd Levin | Distribúcia: Universal Pictures (US), Pathé and FilmFour (UK) | Štúdio: IMF Internationale | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 65,001,485 $ | Je až nepochopiteľné, ako môže byť film s takýmto potenciálom finančne stratový. Jediné vysvetlenie je, že konzumáci nie sú schopný shltnúť nič iné, než 100% HappyEndy. Najväčší herecký koncert Kevina Spacey-ho zo všetkých, dejovo úchvatné a nepredvídateľné, filmovo jemné a pôsobivé. 100%-ný zážitok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho planeta je vzdálená tisíc světelných let od nás a Jeff Bridges bude mít zatraceně moc práce, aby se dozvěděl, jak Svět podle Kevina Spaceyho vůbec vypadá. Po něm naštěstí nejdou žádní drsní tajní agenti, navíc to, zda je či není mimozemšťan má rozluštit právě psychiatr, který se tentokrát setkává s velmi inteligentním a bystrým člověkem. I proto stojí tohle konverzační drama zejména na hereckých výkonech, které jsou velmi civilní, pozornost zasluhuje i hudba nebo poutavá hra světla a stínu. Pocitově je ale Softley a spol. docela mimo mojí dimenzi, nedokážu vlastně ani moc říct proč, ale Prot nakonec zapadne do škatulky filmů, které projdou a neublíží, ale ani nenadchnou!! Mě tedy rozhodně ne.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Alfre Woodard hrající Claudii Villars byla oceněna Image Award v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Dio_Padre)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama