Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Kniha Poslední jednorožec je jednou z nejkouzelnějších, co jsem kdy četla. Krom toho, že je to klasická pohádka, jsem se setkala snad s tou nejděsivější atmosférou, která provází celé dílo plné beznaděje, nepochopení, méněcennosti, namyšlenosti, strachu, zoufalství ale také (a to hlavně) lásky, odvahy, věrnosti a odhodlanosti. Film má asi tak pětinové kouzlo a i přes to, že se knihy poměrně pevně drží, nedokázal ve mě vyvolat ani napětí natož cokoliv z výše zmíněného. 3* jen za to že jsem s nostalgií vzpomínala na kvality předlohy. Snad se někdy někdo rozhodne toto dílko natočit znovu, vynechá hrozivé hudební vložky, pokud film nebude hraný, zvolí o něco trefnější animaci a dá do něj trochu citu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá fantasy x pohádka se otevřeně zaobírá přesahovými tématy (samota, sebeuvědomění, štěstí), kterak kouzelně činí oděná v poetickém rouše lyrické melancholie, téměř smutku. Legráckami pro nejmenší "otravuje" jen v nejnutnější míře, odpustit se dá i určitá "epizodkovitost". Animace ani samotné vizuální pojetí pak možná nezastřou svá léta, ale kdo z nostalgiků by to po nich chtěl? ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se nějaká nadpřirozená bytost chová přirozeně, nechce se mermomocí stát člověkem a když už se jím nedopatřením stane, nemá nic proti tomu přeměnit se zpátky... A i ostatní postavy se chovají neobvykle, ale přitom zajímavě a ne nelogicky, takže člověk rozhodně nemá chuť zvolat "to je zase blbost, přátelé!". Ve vedlejší roli se nezapomenutelně blýskla rozdováděná kostra - notorik. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika medzi animovanými filmami. Magická, pochmúrna a na rozdiel od momentálne produkcie sa nesnaží za každú cenu zapáčiť. Zvieratká nehádžu povinné úsmevy, rozprávkové zlo nepripomína iba atrapu, je chladné a nebezpečie cítiť až v zimomriavkách aké dokáže vyvolať. Taký záverečný stret s ohnivým býkom, ten je priam mystický. Keď spočítam jedno s druhým, asi nepoznám inú rozprávku, ktorá by sa vo mne zakorenila tak hlboko a nestratila nič zo svojho čara ani po toľkých rokoch. Unikát! ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, celkem se mi to líbilo. Teď po asi 20 letech už se mi to tak moc nelíbí. Má to spoustu lichých míst (co třeba ta harpyje a vůbec ten zvěřinec? Nebo role toho prince, vysvětlení jeho původu, druhý čaroděj, mluvicí kocour?), také hlavní postava je trochu dost schizofrenní: mluví jí ženská, ale když je ve čtvernohé podobě, mluví o sobě v mužském rodě (DVD). Závěrečná davová scéna u moře je ošklivá cyklická animace ve stylu Byl jednou jeden život nebo Včelky Máji, což teda taky nemám rád a příběh celkově je nemastný neslaný. Pěkné jsou písničky Karla Černocha. Zajímavé je, že i když pohádka skončí relativně dobře, nemá v podstatě happy end. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)

Reklama

Reklama