Reklama

Reklama

Komedie pozvolna se měnící v drama. Příběh sportovně nadané dívky, kterou její otec, kněz, nutí trénovat přespolní běh, aby ji zbavil milostných tužeb. Film se zvláštní poezií a ironií místy dovedenou až k absurditě doprovází lidová hudba. (NFA)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi podivná srbská crazy směska na téma co s načatým večerem. Nigerijský černý chlapec Slobodan přichází jako vedoucí nově postaveného krematoria. Mladá dcera místního popa Jovana zahání na radu svého otce zájem o muže pravidelnými běžeckými tréninky. Řada přijde i na místního sedláka a jeho matku, se kterou sdílí postel a dokud se neožení, nebude ji mít pro sebe. Konečně sedlákova sestra přišla znovu do vsi právě se Slobodanem a Jovana by zřejmě měla na víc, třebas i na tu Olympiádu. Je to podivné, alogické, arogantní i agresivní, přesto a nebo právě proto vytvářející menší odpor vůči diváctvu, které si v Jugošce tolik nelebedí. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Tatínek pop se řídí podle hesla :"Kdo cvičí, nemyslí na mužské." Ale asi si vybral špatný druh cvičení a tak mu nejde vše podle jeho plánů a dceruška odpovídá mužům v okolí na dotaz,jak se jmenuje :"Ja chaču." Bizarní, černý humor prostupuje řadu zvláštních situací. Smrt sedlákovo matky by měla být jedna ze smutných částí filmu, pokud by byla natočena v nějaké ze západních kinematografií, ale zde je to pojato s notnou dávkou černého humoru, takž výsledek spíše připomíná grotesku. Satiricky režisér pohlíží také na tehdejší poměry v socialistické společnosti, hlavně pak snažit se o pokrok za každou cenu,když o to samotní iniciátoři pokroku vůbec nestojí, například záměr vesničanů zbudovat si krematorium, ve kterém se pak odmítají zpopelnit. Trhlé, šílené a pro mne oproti některým balkánským filmům lépe stravitelné. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Bizardní srbská komedie opředená specifickým a pro zahraničního diváka velice nepropustným, humorem. Dcera faráře Jovana svého otce velice ráda škádlí tím, že mu na otázky - na co myslí - odpovídá, že na muže. Aby jí takové myšlenky vyhnal z hlavy, rozhodne se ji farář zaměstnat přespolním během. Jovana tak každý den běhá po okolí, díky čemuž se ale setkává s pohledným prostoduchým sedlákem, do nějž se zamiluje. Do vesnice se však brzo přistěhuje sedlákova sestra, která si sebou přivede i černošského manžela Sloboda. Ten si otevře své vlastní krematorium, v němž brzo zpopelní sedlákovu matku. Jelikož si Jovana na černochy velmi potrpí, podvede se Slobodanem sedláka. Ten si to ale nemůže nechat líbit a tak zpopelní i samotného Sloboda a jde za to do vězení, odkud uteče. Policie ho však brzo chytí a Jovana si nalézá nového sedláka, který však už místo volů používá k orání traktor. ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Kostrbatá vesnická crazy komedie, buranská lidová veselohra, či nekorektní satirická drsno-humorná hříčka. Sled bizarních situací zahrnuje odbornou výuku, trénink i nepodařené závodění blondýnky Jovany, dcery místního popa, v přespolním běhu, úniky za poněkud natvrdlým sedlákem, bydlícím v chatrči se svou matkou-ježibabou, dále příchod černošského přítele jeho sestry, Slobodana, jenž ve vsi rozjíždí neprosperující podnik s moderním krematoriem, i postupné zpopelňování těchto šílených postaviček, vedoucích k příjezdu policie či žurnalistů. Závěr tvoří nové Jovanino okouzlení zemědělským pracovníkem, brázdícím pole na traktoru. Groteska, která šokuje i baví během projekce, ale pro opakované sledování je příliš svérázná a nešikovná. ()

Bast 

všechny recenze uživatele

No že by to bylo "drama" bych zrovna neřekla, každopádně to byl pořádně střelený film a pokud to berete jako komedii tak se budete i docela dobře bavit. :) Mladá dívka (Milena Dravić) svému otci (knězi) (často) říká jak myslí na mužské a ten se rozhodne že její chlípnou duši očistí sportem zvaným "cross country", což je v podstatě náš přespolní běh. Tak si pobíhá po okolí a mezitím loví jednoho prostoduchého zemědělce (který po své matce chce, aby natáhla bačkory a on tak měl postel). Děj je vážně trhlý, takže silně doporučuju nebrat ho vážně. :) ()

Reklama

Reklama