Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V říjnu 1962 byl svět možná nejblíže k 3. světové válce. Vrcholila tzv. Karibská krize. Ve stejnou chvíli, kdy se blíží sovětské lodě ke Kubě s nákladem raket s jadernými hlavicemi a americké námořnictvo zajišťuje blokádu ostrova, žijí obyvatelé městečka Gornje Polje v Jugoslávii v očekávání návštěvy prezidenta Tita. Vše je vyzdobeno transparenty a Titovými portréty, pionýři zpívají budovatelské písně, potenciálně problémoví jedinci jsou uklizeni za katrem, dobytek je odveden za město. Velitel policejní stanice Gavrilo Milentijevič prožívá svůj velký den.
Do stanice vjíždí vlak… Místo maršála Tita z vagónu vystupuje, Gavrilův bratr Nikola s rodinou, kteří se právě vrátili z emigrace v USA… Nikola je dojat přivítáním, záhy však zjišťuje, že nebylo určeno pro něj a bratr jej považuje za zrádce.
Pod vlivem zpráv z rádia se obyvatelé Gornje Pole přou o to, zda se přidat na stranu USA, nebo SSSR. A Gavrilo stále napjatě očekává Titův příjezd. (dzira)

(více)

Recenze (1)

dzira 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie, která pohlíží na 60. léta v Jugoslávii na jednu stranu s velkým nadhledem a s patřičnou dávkou humoru, na druhou stranu tuto dobu nijak neidealizuje a závěr je dosti mrazivý.... ()

Reklama

Reklama