Reklama

Reklama

Bu la ge you zhang chuang

  • Čína 布拉格有張床 (více)
všechny plakáty
Čína / Česko, 1998, 88 min

Obsahy(1)

Mladý čínský malíř Shi Longfei cestuje po východní Evropě. Když přijede do Prahy, města které nezná, potkává Mengru, dívku, která se do Longfeie na první pohled zamiluje. Ta mu najde nocleh v hostinci, ve kterém sama pracuje. Fengjie je delší čas opuštěna manželem a Longfei, který s ní soucítí, se rozhodne pomoci jí vybudovat si víru, aby mohla znovu žít. V té době však Long Fei zjistí, že trpí nevyléčitelnou nemocí, a bez rozloučení odchází. (sator)

(více)

Recenze (2)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Když jsem si na stránkách studia Barrandov projížděl seznam zahraničních koprodukcí, vyskočilo na mně cosi s názvem Unique Love in Prague. ČSFD i IMDB mlčely, tak jsem tedy zapátral v databázích zabývajících se čínskými snímky. Nakonec jsem se dopátral nejen více informací o tomto filmu, ale dokonce i snímku samotného na Youtube - dokonce s anglickými titulky. Kromě "Oldracha Viznera" a jeho velmi svérázné angličtiny tu má vedlejší úlohu ještě další Čech, nejspíš sinolog z Karlovy univerzity. Celkem na koleně natáčené (v jedné scéně na Karlově mostě hrají čínští herci svůj dialog a do toho je mimo záběr slyšet česky "tady něco natáčejí Japonci"). ()

sator

všechny recenze uživatele

Mladý čínský malíř Shi Longfei cestuje po východní Evropě. Když přijede do Prahy, města které nezná, potkává Mengru, dívku, která se do Longfeie na první pohled zamiluje. Ta mu najde nocleh v hostinci v kterém sama pracuje. Fengjie je delší čas opuštěna manželem a Longfei, který s ní soucítí, se rozhodne pomoci jí vybudovat si víru, aby mohla znovu žít. V té době však Long Fei zjistí, že trpí nevyléčitelnou nemocí, a bez rozloučení odchází.  film ()

Reklama

Reklama