Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý ruský generál Benin touží po tom vzkřísit bývalý Sovětský svaz. Spojí se s německým vědcem Leitzigem, který zkonstruuje dvě atomové bomby. Benin je naloží do amerických vlaků mířících do Iráku. Jediný, kdo může zabránit jeho šílenému plánu je Malcolm Philpott, člen mezinárodní organizace proti kriminalitě... (oficiální text distributora)

Recenze (43)

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci scénáře asi nikdy předtím neviděli akční thriller a při psaní scénáře ani trochu nepřemýšleli nad tím, co vlastně píšou. Jak jinak si vyložit neskutečné množství logických nesmyslů (demence teroristů, uříznuté koleje "na míru" a vůbec většina pokusů o zastavení vlaku...) a už vůbec nechápu, jak se něčemu takovému mohl upsat Brosnan. Vlak smrti je laciný a směšný pokus o zábavné béčko, vedle kterého vypadá například i Seagalovo Přepadení 2 jako inteligentní megafilm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dasli z podprumernych akcnich filmu urcenych pro televizi. Ano je docela zajimave obsazen (Pierce Brosnan i Patrick Stewart sou celkem v pohode), par zajimavych napadu by se tu taky naslo, ale zbytek je stokrat ohrana variace na "nebezpecnej vlak-musime zabranit katastrofe". Hudba klasicka, tzn. ve vypjatejch momentech zrychlena, ale celkove na hovno. Takze diky debilnimu scenari, hloupejm dialogum, proflaklimu pribehu a spousty dalsich chyb a chybicek je vam ve vysledku uplne jedno co se komu stane, jesli ten ci ten zemre a nebo jak to vsechno dopadne. Kdyz to budete brat jako normalni akcni film tak to je skoro na odpad, ale kdyz to budete brat jako jeden z mnoha filmu pro televizi a nic od neho nebudete cekat, tak nebudete ani moc zklamany. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že celý rozpočet schráblo hvězdné obsazení, které se sešlo v jinak naprosto nelogickém a tupém filmu. Pierce zřejme roli přijal jako trénink na Bonda, a herečtí bardi Steward nebo Lee se jen chtěli připomenout publiku...Pak už však zřejme nezbylo nic pro scénáristy, kteří by v tomto typu filmi byli schopni napsat nějakou tu drsňáckou hlášku, ale tady bohužel zpravidla nejsou schopni napsat ani kloudnou scénu, natož dialogy...Pak ani na výpravu, aby film tohoto typu mohl nabídnout nějakou super akci, ale všechno tady je nudné, laciné...No a nemluvě o tom o celém námětu filmu, že se nahání vlak po CELÉ EVROPĚ!!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na TV pomery to nevyzerá zle. Dočkáme sa slušnej porcie prestreliek pri snahe budúceho Bonda dostať sa do uneseného vlaku. Nejaké to cool blbnutie na vrtuľníku a aj pôsobivý výbuch sa tu nájde. Ale zápletka ma vôbec nebavila a ani postavy ma nezaujali a bolo mi jedno jak sa to skončí. No a akčných scén tu nie je toľko, aby to nenudilo. Raz sa to ale dá vydržať. 4/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale přiznám se, že poměrně sympatický a nebolestivý. Hodně samozřejmě udělalo lákavé obsazení v čele s Christopherem Lee, který opět zužitkoval své dokonalé jazykové znalosti a skály lámající charisma. Na televizní poměry má film i dobrý spád a je v něm také štědrá dávka akčních scén. Tak proč ne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 4. května do 15. července 1992 v Chorvatsku a Slovinsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama