Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

Morien 

všechny recenze uživatele

Recyklace na entou provedená takovým způsobem, že z toho já, v podstatě odpůrce kůl moderních akčních filmů, skáču nadšením do stropu. To nejspíš asi proto, že film chápu jako parodii na sebe sama a je docela možné, i když ne nutné, že to byl i záměr tvůrců. Při pohledu na všechny herce mám pocit, že si natáčení užívali jako blázen, což i ve mně při sledování vyvolává příjemné pocity. A navíc se kvůli Dnes neumírej stala ještě jedna zázračná věc - zjevil se mi ryšavý bůh-ďábel s modrozelenýma očima, jehož ženě budu navždy závidět, že je jeho žena. Toby Stephens má prostě nejkrásnější zuby a lícní kosti na světě a vyrovnat by se mu snad mohl jenom Buster Keaton, který byl za á taky děsivě dobrý a za bé vypadal skoro totožně. Bývaly časy, kdy jsem uměla ten film zpaměti a kdy jsem si říkala, že bych se díky nimu aspoň částečně domluvila v Koreji = Zabijte ho! Už brzy zvítězíme! Otče! - takové fráze jistě ocení každý turista. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on." Identifikovat Bonda podle stavu jater je vskutku brilatní počin, ale dost důležitej. Třeba já jsem ho moc nepoznával - samá akce, stále v tempu a ani v posteli se příliš nezdrží. Kdyby se pořád nepředstavoval, tak bych vážně pochyboval o jeho totožnosti. Jasně, že jsou tu ty játra a hračky od Q, ale já mám radši protřepat, nemíchat, procvičit kámasútru a pak v klídku ledabyle zachránit svět. Jenže tady je to neviditelnej Aston, neviditelný kluzáky, box mezi lasery, surf s padákem, dobíhání letadla a vtipy na úrovni Fidela Kastráta. Nic proti, ale od Bonda obvykle dostávám víc. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Brosnan se rozloučil solidně. Škoda, že se celý film nechal strhnout sci-fi hračkami a přeefektovaností, když právě triky nejsou na příliš kvalitní úrovni. Obzvlášť scény Brosnanova surfingu vypadají imho více než směšně. Na dobu vzniku dost špatná vizitka. Jinak spousta odkazů na předchozí díly, hlášek, solidní záporák, bondgirls i zápletka. Takže pěknou 7 si Pierci zasloužíš. And Never say never. ;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejslabší brosnanovská Bondovka... Stejně ale čtyři hvězdy, protože mě bavila od s přivřenýma očima téměř realisticky pojatého začátku do megapřepísknutého konce. Je to dárek k Bondovým narozeninám, a tak si ho užijí hlavně jeho fanoušci, kteří budou poznávat jednu citaci za druhou a budou se cítit jako v sedmém špionážně-akčním nebi. Písnička od Madonny je děs. Hudba (až na "kubánské rytmy") také... Ach jo, kde ty Barryho časy jsou. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborný záporák, skvělé tempo, Brosnan opět fajn, pár odkazů potěšilo, nejlepším hudebním motivem jsou melodie Johna Barryho, ale triky jsou nepříliš povedené a Madonnin bondsong příšerný (konkurenci mu dělá ten z Vyhlídky na vraždu od norské skupiny A-HA). A ještě jedna věc. John Cleese je velmi důstojným nástupcem nesmrtelného Desmonda Llewelyna.________EDIT: 2021: Co k tomu dodat... Aneb jak digitální fetišista Lee Tamahori málem zabil celou bondovskou sérii. Výroční bondovka Dnes neumírej má solidní scénář, solidního hlavního záporáka, solidní bondgirls... Ale to provedení... Slušné akční scény ničí absolutně otřesná triková stránka s vrcholem v podobě úplně mimózních digitálních vln, které právem vzbuzují nechtěný chechtot. Jinými slovy pokud někomu vadí viditelná zadní projekce u bondovek s Rogerem Moorem, tak by mě zajímalo, co řekne na Dnes neumírej. Krom toho tu zazní nejhorší bondsong všech dob... od Madonny. Holt se tehdy začalo ve velkém na digitální kameru a nikoho nejspíš moc nezajímalo, jak to bude působit na publikum. Mimochodem točelo se to ve stejnou dobu jako Klony útočí a kameraman byl u obou filmů stejný. Jenže zatímco Klony útočí patří k nejlepším dílům série Hvězdné války, bondovka Dnes neumírej patří suverénně k těm nejhorším, vedle které patří takový závěr snímku Moonraker k trikové špičce. A ještě jedna věc: ve stejném roce se objevil první novodobý snímek s agentem Jasonem Bournem, takže bylo jasné, kterým směrem se agent Jejího Veličenstva musí vydat příště. A o tom zase někdy jindy. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Natáčení bylo na dva týdny zastaveno poté, co si Pierce Brosnan (James Bond) zranil levé koleno. Musel být převezen na operaci z Londýna až do Los Angeles a zpět. (Ravi)
  • Úvodný „teaser“ (predtitulková sekvencia) sa nakrúcal v armádnom výcvikovom stredisku v Aldershote, 48 km južne od Londýna, ako aj na ďalších miestach, ktoré nahradili prostredie horúcej zóny medzi oboma kórejskými štátmi. (ash99)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama