Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších bondovek a velkolepá pohádka pro dospělé. Tentokrát se děj odehrává na vojenské základně v KLDR, v genetickém sanatoriu na Kubě a v grandiozním ledovém paláci na Islandu. Šarmantní a hláškující "dvojitá nula" Pierce Brosnan spolu s krásnou americkou agentkou Halle Berry zachraňují svět před severokorejským agresorem. K tomu moderní hračky na zabíjení jako ozbrojená vznášedla nad minovými poli, změny identity změnou DNA (kdo nevěří, ať tam běží), aktivně maskované auto, lasery, masérka a masakr hrozící ze satelitu. A ještě trailer, když už jsme u těch cizích slov: http://www.csfd.cz/film/11036-dnes-neumirej-die-another-day/videa/ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru skvělý jubilejní Bond s jednou příšernou digitální scénou. Názory na Madonin úvodní song jsou značně rozporuplné, já osobně tvrdím, že je velice dobrý, i když si z titulu "bondováckého maniaka" uvědomuji, že skladba není v bondovském stylu. Prolínání úvodních titulků (takřka klasické animované siluety sličných dam) s reálnými scénami má větší říz než tentýž prvek předvedený před bezmála 40 lety v legendárním Goldfingerovi. Lidé se dělí zhruba do dvou skupin - bondovští nadšenci (tj. lidé kteří s nadšením uvítají vtípek "Vanquish - Vanish", nepozastaví se nad banalitami typu řízená zástava srdce a inzerci světových značek přecházejí s úsměvem) a skeptici, sami sebe označující za realisty, kteří se budou po celý film jen ušklíbat nad tím, co za blbost ještě ten vyžilý donchuán předvede. Vzhledem k tomu, že patřím do první skupiny, hodnocení je takové jaké je - za akci, vtip a šarm, za hudbu (bondovské téma zní na španělské kytaře skvěle), za odkazy na starší Bondy, za Jinx a Michaela Madsena (uvítal bych více prostoru), za dredaře v metropolitním klubu:), a hlavně za Moneypenny;). Lee Tamahori obhájil své právo na život, o které v mých očích přišel naprosto tragickou prací na Along Came The Spider. Ale i tak mám radši TWINE;) ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Výborný záporák, skvělé tempo, Brosnan opět fajn, pár odkazů potěšilo, nejlepším hudebním motivem jsou melodie Johna Barryho, ale triky jsou nepříliš povedené a Madonnin bondsong příšerný (konkurenci mu dělá ten z Vyhlídky na vraždu od norské skupiny A-HA). A ještě jedna věc. John Cleese je velmi důstojným nástupcem nesmrtelného Desmonda Llewelyna.________EDIT: 2021: Co k tomu dodat... Aneb jak digitální fetišista Lee Tamahori málem zabil celou bondovskou sérii. Výroční bondovka Dnes neumírej má solidní scénář, solidního hlavního záporáka, solidní bondgirls... Ale to provedení... Slušné akční scény ničí absolutně otřesná triková stránka s vrcholem v podobě úplně mimózních digitálních vln, které právem vzbuzují nechtěný chechtot. Jinými slovy pokud někomu vadí viditelná zadní projekce u bondovek s Rogerem Moorem, tak by mě zajímalo, co řekne na Dnes neumírej. Krom toho tu zazní nejhorší bondsong všech dob... od Madonny. Holt se tehdy začalo ve velkém na digitální kameru a nikoho nejspíš moc nezajímalo, jak to bude působit na publikum. Mimochodem točelo se to ve stejnou dobu jako Klony útočí a kameraman byl u obou filmů stejný. Jenže zatímco Klony útočí patří k nejlepším dílům série Hvězdné války, bondovka Dnes neumírej patří suverénně k těm nejhorším, vedle které patří takový závěr snímku Moonraker k trikové špičce. A ještě jedna věc: ve stejném roce se objevil první novodobý snímek s agentem Jasonem Bournem, takže bylo jasné, kterým směrem se agent Jejího Veličenstva musí vydat příště. A o tom zase někdy jindy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Navzdory kritickým ohlasům musím říct, že poslední "Brosnanovka" to s velkou grácíí velmi slušně uzavřela. Nemá smysl řešit, že něco bylo přehnané (např. Bondův pád z útesu a následný kitesurf, klesající hořící letadlo), to zkrátka k bondovkám patří, i když nad tím zůstává rozum stát, a například mě to nutí přemýšlet nad tím, jak moc je to neskutečné nebo neproveditelné a projekci ruším tím, že se snažím vysvětlit, jak a co by se asi stalo, kdyby to bylo doopravdy. Ale zvykám si (a má spolusledovnice též). Na mé cestě bondovkami napřič časem narážím na mnohem větší nešvary. Zde například tvůrci šáhli zničehonic po zpomalených záběrech. Nechci být škarohlíd, ale namontovali je v devadesáti procentech v časově velmi nevhodných situacích. Takový efekt sem nejspíš nepatří. Ale dosti hanění díla. Pierce Brosnan je zde nebývale elegantní a zdá se mi nejvíce "bondovský". Dokonce si šáhne na dno v korejském krimu, kde se z něj stane dobře živený Robinson, což je poměrně veselé. Ale více to toho robocopa polidšťuje a to se mi líbí. Pasáže z Kuby nebo školy šermu považuji za nejlepší z celého filmu. Potom už všechno jede podle zajetého schéma. Bond se dostává do situací, kde mu jakoby náhodou zrovna pomůžou vychytávky od Q. (naprosto vynikající John Cleese). Dokonce ani nejde do finální akce jako solitér, ale se svou Bond girl. Halle Berry byla velká sázka do loterie a možná ji puritánští zastánci starých bondovek nepřijali, ale mně rozhodně kápla do noty. Každopádně mnohem akčnější podívaná, než předchozí Jeden svět nestačí a to si tu čtyřhvězdu zaslouží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo je snímka poňatá úplne odlišne od toho, na čo sme boli po celú sériu zvyknutí. Začiatok je typicky na Brosnana temný a megalomanský, ale potom sa všetko uvoľní a odvíja v pomalšom tempe. Tvorcovia sa pozreli trochu do budúcnosti a Bondovi naservírovali také high tech hračky, že si nejeden fanúšik hovorí, že už to asi zrejme trocha prepískli. Značne ubudlo aj hlášok, taktiež na Bonda netypické. Ono sa vlastne vedelo, že sa jedná o poslednú Brosnanovu bondovku a tak ma napadá, či sa tým nenasvedčovalo, že s novým predstaviteľom bude aj nové filmové vyznenie. Každopádne sa určite nejedná o zlý film. Len si na tie zmeny musí nejeden fanúšik zvyknúť. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Producenti sa stretli s problémom, kde nakrútiť zábery z Kuby - podobne v Dychu života (1987) museli nahradiť Bratislavu Viedňou. Napokon si vybrali španielske mesto Cádiz. V neprívetivých poveternostných podmienkach tam Halle Berry (Jinx) nakrútila záber, v ktorom vychádza z morských vĺn tak, ako pred 40 rokmi Ursula Andress (Honey Ryder) vo filme Dr. No (1962). (ash99)
  • Nakrúcalo sa aj v exkluzívnom Reform Clube, premenenom na šermiarsky klub Blades, v ktorom po prvýkrát došlo ku konfrontácii medzi Bondom (Pierce Brosnan) a jeho protivníkom Gustavom Gravesom (Toby Stephens), ako aj v blízkosti Buckinghamského paláca. (ash99)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama