Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Indie koncem 20. století, kde vedle moderního světa současně žije svět tradic. Mladá Sita je provdána za Janita, který ji ale nemiluje a nezastírá svou náklonnost k milence, které se rozhodně nechce vzdát. Ve stejném domě s mladým párem žije Sitina švagrová Radha, jejiž manžel se rozhodl pro celibát a duchovní cestu. Obě ženy postrádají lásku manželů i pouhé pochopení a soucit. Ctí tradiční hodnoty, nacházejí v nich útěchu, ale nejsou ochotny se jen slepě podřizovat bezohlednému chování svých manželů. Postupně se sblíží a nachází ve vzájemném vztahu vše, co jim dosud chybělo. Jejich blízký vztah je ale pro společnost zcela nepřijatelný. (dormouse)

(více)

Recenze (12)

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, vřele ji doporučuji ke shlédnutí. Tradice, které se mísí se smýšlením dvou mladých, krásných a inteligentních Indek, manželé mající tyto ženy pouze jako služky a vzrušení z objevení vzájemných sympatií a lásky žen, což je v Indii naprosto nepřípustné a nemožné. To vše jen nepatrně popisuje takhle krásný a hodnotný snímek. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Další snímek podporující motivaci k poznávaní toho, co doopravdy chci. Nejen v zásadních věcech, ale i v každodenních maličkostech. To není vždy snadné zjistit. Zdá se, že přetvářka je i v Česku společensky přijatelnější nežli upřímnost. Ale zjišťuji, že laskavé sebepřijetí je nakonec skutečně příjemnější pro mne i mé okolí :-) ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu (obecně), z čeho pramení mužská nadutost. Kór v Indii, kde téměř všichni muži vypadají srandovně a jsou buď tlustí nebo malinkatí anebo sice velcí, ale otřesní. A těmto komickým postavám jsou protipólem neuvěřitelně okouzlující ženy, které "mají líbat nohy" těmto srandovním pánům? Svět je divnej. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Důležitější než vztah dvou žen (pro který hindština ani nemá výraz), je žena ve vztahu ke slovům jako tradice, tolerance a svobodná volba. V tom má velmi blízko k závěrečnému dílu režisérčiny trilogie "Water". A jsou to i stejná slova, která vedla až k výhrůžkám smrtí a k tomu, že tato výjimečná trilogie nemusela být vůbec dokončena. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o vzťahu dvoch žien, ktoré sú obeťami manželstva bez lásky a hľadajú naplnenie svojich túžob a vášní inde ako u svojich manželov, teda jedna u druhej. Snažia sa oslobodiť od súčasných vzťahov a žiť si po svojom, čo sa im snáď podľa záveru filmu aj podarí, aj keď vzhľadom na stav indickej spoločnosti to nebude určite jednoduché. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama