Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý sa postupom času nerozmieňa na drobné, ktoré by sa blyšťali. Pozoruhodný experiment a hrátky s virtuálnou realitou, ktorá má zodpovedajúcu úroveň doby vzniku. Brosnanovi dlhšie vlasy svedčia, náušnička v uchu má tiež niečo do seba. Jeho úporné snahy o vypilovanie projektu i boje s nadriadenými sú uveriteľné, zahral to fakt dobre. Miestny truľko v podaní Faheyho bol tiež dobrý výber, no jeho románik s miestnou slečnou bol čudný a hlavne čudne napísaný, mám na mysli mäkkosť a tvrdosť istých častí tela. Toto dielo má isté prvky béčka, citeľné aj v scenári, ale all in all sa jedná o originálny výtvor. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Virtualni realita, jak jsme ji jeste nevideli. Namet je zajimavy, herci prumerni (vycniva jen Jeff Fahey - ten exceloval), triky smesne i kdyz efektni. Dej tu v podstate hraje vedlejsi roli. Celkove se jedna o velmi prumerny film, ktery nestoji za to videt vice nez jednou. Ma povedena i velmi slaba mista. Az budu priste sekat travnik, pozvete me na limonadu? :) ()

Reklama

lakart 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl sám zvědav, kam se film posune. Jestli se vydá po hororové lince, kdy Job začne ve městě chladnokrevně zabíjet ty, co mu celý život ubližovali, nebo se podíváme na zoubek virtuální realitě. Bohužel se vydal tou druhou, kdy se střetl s dříve natočeným Tronem, který je v mnoha ohledech lepší, zajímavější a revolučnější. Celkově to není špatný film, dobře se na to kouká, ale při závěrečných titulkách máte dojem, že jste neviděli nic výjimečného. 60% ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem film viděla poprvé (a už je to pěkných pár let), hrozně se mi líbil. Teď se mi po dlouhé době opět dostal do spárů a už to nebylo úplně ono. Triky už opravdu působí téměř pravěce i na člověka, který je normálně vůbec nesleduje a člověk si přeje, aby čas, který je jim věnovaný, patřil spíš lepšímu prokreslení příběhu, protože některé Jobovy změny "k lepšímu" mi přišly dost uspěchané...Celkový výsledek je ale přesto spíš dobrý, lepší 3*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäkké, že?“ – „Hej.“ – „Tvrdé, však?“ – Hej.“ Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus napríklad), ale výsledné béčkarské dielo s jeho poviedkou Chlap s kosačkou skutočne nemá NIČ spoločné (až na to, že aj v nej bol týpek kosičom trávy, ale tým sa ozaj akákoľvek podobnosť končí). Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som podľa nej videl slabý horor, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi. V ňom geniálny vedec (Brosnan) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do svojho experimentálneho vedeckého pokusu a urobí z neho virtuálneho magora. Z toho sa nič dobré vykľuť nemohlo. Čudné síce áno, ale je otázne, či to možno pokladať za plus. Snímka sa dočkala voľného pokračovania (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, mala revolučné vizuálne efekty. Dnes je zastaralá, horor nikde a sci-fi úsmevné. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/sci-fi/476-travnikar-4o- ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama