Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Gumby 

všechny recenze uživatele

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :) ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem žil v domnění, že za titulem tohoto filmu naleznu na cestu se vydávajícího Alvina Straighta na zahradní sekačce. Už ani nevím proč, někde se mi to pomotalo. Dnes vím, že Alvin Straight tady nevystupuje a že Trávníkář je mnohem méně zajímavý snímek než Lynchův tklivý opus. Nijak mě to nepotěšilo. A já chci potěchu filmového srdce. 40% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäkké, že?“ – „Hej.“ – „Tvrdé, však?“ – Hej.“ Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus napríklad), ale výsledné béčkarské dielo s jeho poviedkou Chlap s kosačkou skutočne nemá NIČ spoločné (až na to, že aj v nej bol týpek kosičom trávy, ale tým sa ozaj akákoľvek podobnosť končí). Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som podľa nej videl slabý horor, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi. V ňom geniálny vedec (Brosnan) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do svojho experimentálneho vedeckého pokusu a urobí z neho virtuálneho magora. Z toho sa nič dobré vykľuť nemohlo. Čudné síce áno, ale je otázne, či to možno pokladať za plus. Snímka sa dočkala voľného pokračovania (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, mala revolučné vizuálne efekty. Dnes je zastaralá, horor nikde a sci-fi úsmevné. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/sci-fi/476-travnikar-4o- ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Výtečné kdyby.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za celou řadu "Trávníkáře". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Výtečný námět s dobrým vypracováním, doporučitelno pro milovníky vědecké fantastiky, zajímatele o virtuální realitu a zároveň oblibovatele snímků s horrorovými prvky. — Tohohle kdyby se chopil S. Kubrick!¬                 Pokračování "Trávníkáře" chopil se po několika rocích nijaký USA režisér F. Mann. Pokračování je ostudou, "odpadem" a s původním "Trávníkářem" má společnou leda část názvu.¬                 Tento první díl řady, původního "Trávníkáře", hodnotím za 3 *. Případná opoznámkování: uživ. SOLOM.; Djkoma. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama