Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Fešák, tenhle Pierce Brosnan. Bohužel v každém filmu takřka totožný svými hezounskými xichtíky a věčnými macho řečičkami. A anžto nejsem dáma ani menšinový mužiček, mám s Brosnanovými filmy, které zrovna nestavějí na kvalitním scénáři, docela potíž. Bohužel, Expoloze je jalový thriller o zlém pánovi, který na co sáhne, to vybouchne a o jiném pánovi, který je zrovna v manželské krizi, ale přesto prvního pána dostane na kolena... A jen tak mimochodem, onu krizi zvládne vyřešit jako menší bokovku... Bylo by to možná explozivní, kdyby to nebylo čitelné, klišovité a místy drobátko příihlouplé. Drsného detektiva v krizi vysekl stokrát lépe např. Willis v Posledním skautovi a v mocné žánrové konkurenci bude Duguayovo dílo těžko něčím víc než vycpávkovým titulem pro komerční televize. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Danny O'Neill (Pierce Brosnan) je pyrotechnik specialista, kterého vždycky zavolají, když jde o nějaký hodně velký průšvih. Jen málo kdo ví víc o výbušninách než on. Jenže když při jednom výbuchu zemře místní senátor, je i Danny v koncích. Na místě výbuchu není nalezeno vůbec nic, co by nasvědčovalo tomu, kdo výbušninu nastražil, a nebo o jakou výbušninu šlo. A ten kdo zabíjel se jen tak nezastaví, zvlášť když ví, že je neodhalitelný ... Jeden z mnoha politicko-akčních thrillerů z konce minulého století, a jako takový, nenabízí nic extra originálního - prostě někdo likviduje nepohodlné politiky (= ty, kteří prosazují zákony, které se jemu nelíbí) a hlavní hrdina (ačkoliv má své osobní trable), tomu dříve nebo pozdějc přijde na kloub. Tento film je možná trochu originální tím, že použitý systém výbušnin je dost netradiční a hodně nebezpečný, a pak už jen tím, že si v něm hlavní roli střihl Pierce Brosnan ještě než se z něj stal pan Bond. A to je trochu málo... ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan zahrál hlavní roli opravdu skvěle se svým budoucím Bondovským šarmem. Bohužel scénář už tak chválit nebudu. Do poloviny filmu jsem se nudil, protože tam nebyla vůbec, ale vůbec žádná akce. Ta druhá polovička už je mnohem lepší a akčnější. Námět snímku je celkem originální ale chtělo to kvalitnější scénář. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Béčkárna od začátku do konce, která se nebere vůbec vážně. Líbil se mi nápad s výbušnou vodou, explodující lidi byli velice zábavnym béčkovym prvkem (klaun na vozíku) a Brosnan sypal jednu hlášku za druhou. Je ale velká škoda, že si režisér Duguay pořádně neuvědomil, že netočí TV film (jak má dle svý filmografie ve zvyku), takže i v rámci béčkovýho žánru neni kvalita uplně nejlepší (hlavně herci nebo hudba), dvě silnější hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Co to bylo za střepinu, co ho zabila?" „Lidská kost." Napínavé, výbušné, rychlé - typická devadesátková záležitost, jakou já můžu. Brosnan tu má už rysy Bonda, nejlépe je to vidět ve dvou scénách - na dětském dni a především tehdy, když se chce dostat do vily senátora obklíčené agenty. A jako správný likvidátor výbušnin je umí i udělat z čehokoliv, a to se hodí. Výbuchy mají šťávu, tedy řádný plamen, i když jsem měl původně jinou představu. Ale ty nabíhající krvavé oči a trhající se žíly jako odkaz na Scanners mě bavily. A dojde i k efektnímu napíchnutí hned dvakrát. Připomíná to typickou lacinou (nechci psát úpadkovou) tvorbu po vzoru lidového čtení, po čemž já občas rád sáhnu. Klišé o rozvrácených vztazích, když rodinu zasáhne nešťastná událost, přehlížím, jelikož vše vynahradily rychlost a ohnivá zábavnost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od 22. října do 10. prosince 1991 ve městech Washington a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama