Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Syrová gangsterka. Londýnský gangster se dostane do problémů a nemůže příjít na kloub, kdo mu dává bomby do klubuů, zabíjí lidi, zastrašuje. Půl filmu trvá, než na to přijde a zbytek to pak řeší. Bob Hoskins je tvrdej, ale život není fér, je třeba se s ním prát. Rozhodně to není řadová gangsterka, jelikož tady je děj i závěr značně zahalen do mlhy tajemna, éra otevřených konců a nedokončených vět. Pokračování příště...70% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má koule! Vynikající mafiánský snímek s přesně zachycenou atmosférou Londýnského podsvětí, perfektně napsaným scénářem, excelentním " pitbulem " Bobem Hoskinsem ( kde je kuva ten oscar nebo alespoň nominace ) jako šéfem podsvětí Haroldem Shandem, výborná Helen Mirren jako jeho osudová žena, parádní kamera, úžasně zvolená hudba, to vše v brilantní režii Johna Mackenzieho. Příběh jednoho neomezeného vládce ( šéfa ) londýnského podsvětí až do jednoho krvavého Velkého pátku , kdy se mu vše začne bortit pod rukama jako domeček z karet.... Srovnávat, ale tento snímek s Kmotrem, to může pouze ( promiňte mi ten výraz ) člověk " na práškach ". Nechápu, jak mi mohl takovýto snímek, takovou dobu unikat. S nesmírnou radostí a potěšením udílím snímku plné hodnocení! S lítostí musím zároveň konstatovat, že takovéto snímky se již netočí a točit nebudou. Víte jak poznáte kvalitní snímek?! Přijdete příšerně utahaní domů, necítíte se nejlépe, přesto si pustíte film s tím, že mu dáváte max 15 minut a již po 5 - ti minutách víte, že tento snímek dokoukáte zcela určitě do konce, probere vás ihned a nepustí až do závěrečných titulků. Tohle byl přesně ten případ! p.s. doporučuji podávat s tataráčkem nebo krvavým steakem a kvalitním vínem:o) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som drsnu britsku gangsterku a dockal som sa klasickej detektivky v ktorej mafian patra po tom, kto ho chce zlikvidovat. Sakra jak ja nemam rad detektivky. Je mi potom uplne jedno, ci je vrahom zahradnik alebo IRA. Nudim sa pri vysetrovani rovnako. Tradicne som zradcu z vlastnych radov uhadol uz na zaklade castingu. Nesympaticky ulisny parchant bol jasny od prvej sekundy. Sklamala ma aj drsnost filmu. Az na uplny zaver sa cely cas film gore scenam vyhyba a tak aj nejake to drsnejsie vypocuvanie prebieha mimo zaber kamery. Dalej ma dost sral uvod filmu. Sledujeme niekolko nesuvisiacich scen a az prilis pomaly do seba postupne zaklapnu a zacnu davat zmysel. Cely film zachranuje skvely Bob Hoskins, ktory vzbudzuje respekt napriek tomu, ze hra civilne bez prehnanych scen. Potesi aj mladucky Pierce Brosnan ako gay zabijak. Celkovo ma film sklamal, ale komu nevadia detektivky, tak bude spokojny. 6/10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud se dostanete na vrchol mocenského žebříčku, vedle řady nesporných výhod znamená vaše společenská pozice i jeden nepříjemný fakt - každý pohyb na pyramidě moci bude znamenat jedině sestup dolů. Harold se kdysi dokázal kombinací sebevědomí, pevné vůle a bezohlednosti z bezvýznamného grázlíka se sklonem k násilí vypracovat na šéfa londýnského podsvětí. Už deset let je díky jeho vlivu v metropoli klid. Dohoda se zástupci americké mafie mu má umožnit rozjetí nových smělých investic a slibuje zajistit závratné zisky. Jenže návrat ze zámoří neznamená triumf, nýbrž šokující poznání, že zničehonic čelí něčemu, co se vymyká jeho dosavadním zkušenostem a hrozí rozmetat během několika mála hodin jeho životní dílo. To, co mu dosud pomáhalo, tedy neústupnost a tvrdost, se obrací proti němu a vede ho na okraj propasti. Dlouhý velký pátek je kvalitní žánrový snímek z prostředí organizovaného zločinu, který nic neservíruje divákovi až pod nos, není laciný ani podbízivý a nestojí na přehnané nerealistické akci. Jeho scénář staví na uvěřitelné zápletce, zajímavých charakterech a na sedmdesátkové atmosféře. Film by i bez Boba Hoskinse spolehlivě obdržel 4 hvězdičky, jeho přítomnost je ale onou pověstnou šlehačkou na dortu a nutí mě dát nejvyšší hodnocení. Podle mého jde o Hoskinsův nejlepší výkon na filmovém plátně - pro roli přímočarého rtuťovitého chlapíka, který si myslí, že svět mu bude navždy ležet u nohou, se snad narodil. A závěrečná scéna, kdy kamera v dlouhém záběru zachytí detail Hoskinsovy tváře, je přímo lahůdková. Celkový dojem: 90 %. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný film. Triviální zápletka, hloupě budovaný scénář, neživotné karikaturní postavy (všechny na jedno brdo, jak už je v tomto žánru zvykem) - snad jedinou výjimkou byla postava Mirrenové, která je pro děj ovšem téměř nepodstatná. Pozitivem snímku tak zůstává kvalitní hudba, místy solidní atmosféra, britský humor a herecký výkon Hoskinse. Ač hraje těžko uvěřitelnou postavu, tak je tento otyloň s pleší zábavný, jinak by se z Dlouhého velkého pátku stal utahaný nezajímavý pondělní podvečer. Gangsterky mě prostě nebaví, další možná někdy za rok. Nad tři nejdu ...70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama