Reklama

Reklama

Mission: Impossible III

  • USA Mission: Impossible III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ethan Hunt se právě zasnoubil s Julií, ale jejich oslavu naruší žádost tajné služby, aby se Ethan vydal zachránit agentku Lindsey, kterou učil. Po dlouhé době tak vyráží do terénu. V týmu má Luthera, Declana a Zhen. Akce nejprve vypadá úspěšně, ale Lindsey pak v hlavě vybuchne časovaná nálož. Ethanův tým je kritizován, proto se Ethan rozhodne se svým týmem podniknout neschválenou akci, aby si napravili jméno a pomstili Lindsey.  Lindsey unesl Owen Davian, po kterém jde tajná služba už celé roky. Ethan vymyslí plán na únos Daviana ve Vatikánu. Plán je složitý, ale úspěšný. Davian Ethanovi vyhrožuje, že ho zabije před zraky jeho ženy, ale Ethan si myslí, že se nic pokazit nemůže. Když letadlo i se zadrženým přistane v USA, čeká je přesun auty. V tu chvíli na most, po kterém auta jedou, zaútočí ze vzduchu a Davianovi se podaří uniknout. Ethan okamžitě vyrazí pro Julii, Davian se k ní ale dostal první. Davian chce, aby mu Ethan obstaral zařízení, o kterém jsou informace v kufříku, který mu Ethanův tým sebral ve Vatikánu. Ethan má 48 hodin, aby tzv. Zaječí packu získal... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (889)

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco rok 2007 si zatím pomyslný vrchol akčního žánru v mých očích navlékl Bruce Willis a jeho Live Free or Die Hard, rok předešlý si top zřejmě trvale reservovala jiná dvojice pokračování – a to další dobrodružství agenta OO7 alias Daniela Craiga a jiného, ovšem stejně udatného, šviháka Ethana Hunta. Jeho nové dobrodružství spolklo několik verzí scénáře, vyměnilo několik režisérů, ale vrátilo nám jej v plné, LEPŠÍ formě. Přesto tvůrci postavili jeho osudy zejména na skutečných pocitech a úzkostech, je to chlapík, co kupodivu, jak fyzicky tak i psychicky trpí. Nejprve mu jeho zákeřný, a nutno podotknout rovnocenný, protivník odpraví sympatickou žačku, pak do vzájemné hry zatáhne Huntovu novou rodinu – snoubenku Julii. Dočkáme se klasických atributů z předchozích dílů (bizarní převleky i na vteřinu propočítaná akce), Cruiseova typického hereckého rejstříku (i když momentky jako rozhádaný italský řidič nebo unavený snoubenec na dně mu příjemně jdou) a i skutečně hloupě sešroubovaných podzápletek (asi jako malá hračička, co se nosní dírkou dostane přímo do mozku a tam nadělá pěknou paseku). Příběh není nikterak světoborný, ale jistou hravost v něm najdeme, režisér a nová hollywoodská krev J. J. Abrams zejména dokáže zkombinovat postavy z masa a kostí se spektakulární akcí. Potěší tak například nejen útok letecké síly na transport na mostě, ale i momenty jako je narychlo uskutečněná svatba. Pro patrioty je pak naservírována i scénka na letišti, kdy se Cruise vydává za jistého Pavla Sobotku a pokouší se o češtinu – a je mu docela slušně rozumět!! Herecky potěší nejen pořádný záporák aneb překupník s vojenskými technologiemi Philip Seymour Hoffman, ale i Ethanův tým (hou hou hou - Maggie Q, Ving Rhames nebo nevyužitý Jonathan Rhys Meyers) a nakonec i Cruise samotný, který si tvrdou prací vydřel svoje hvězdné výslunní na filmovém Olympu a v současnosti dokáže utáhnout takřka cokoliv!! 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám velký problém s tím, když se něco, co je postaveno na VELKÉ nadsázce a nereálně nabušené zábavné akci, a co se nebere příliš vážně (pamatujete na vrtulník svištící si to lehce nedobrovolně pod Kanálem, že?:) Pamatujete si Tomboye s jiskřivými kovbojskými botkami, kterak si ojíždí podrážky v láskyplném objetí se silným jednostopým vozidlem, že?:)) , najednou snaží vytvářet dojem, že tentokrát je to fakt smrtelně vážné a OSOBNÍ (btw pozdravme Daniela Kamenného Ksichta Craiga, který má tentýž "problém";)) Nechápu, co to J. J. Abramse popadlo - jak dokazuje pět akcí našlapaných sezón Alias, zábavnou akci s téměř neprůstřelným hlavním hrdinou dělat umí. Ale ne, on prostě musel natočit kus příhod děsně tajného agenta, ve kterém prokládá pro mě zcela neslučitelné složky absolutně nereálné akce a úchylárny typu miniaturních bomb v mozcích s hlubokými a strašně vypjatými emocionálními "tentokrát už to není legrace, ale skutečný život" scénami s frekvencí hodnou stroboskopu. A to jsou tu ještě scény zcela zbytečné akce pro akci samotnou, ať už jde o free climbing pod vatikánskými krovy nebo běhání po mostě ve stylu "jedna plus jedna, tam a zpět". Tohle se prostě vážně nepovedlo. A ano, je to i tím, že Cruise není z mého pohledu ani zdaleka takový sexuální objekt jako Jenn Garner;) Ale vážně - kde jsou ti, co se posmívali Woově příspěvku do série za jeho klasickou baletní choreografii, za pompézní hlášky pronášené s výrazem operetního padoucha? Mně přijde daleko směšnější "miluju tě a teď už se neptej a vpal mi těch 220 do hlavy":) Jistě, je tu výborný Philip Seymour Hoffman, je tu výborná technická stránka, ale jako celek to na mě absolutně nezabírá. Restek-p a 60%, ale jenom proto, že i u Casina Royale jsem šel docela vysoko. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

V určitých chvílích mi "okamžiky manželského vztahu uprostřed akce" připadly víceméně nefunkční, PS Hoffman měl podle mě dost malou roli na hlavního záporáka. Akční pasáže byly ohromné, občas až moc, teď myslím spíš z hlediska logiky. Nechyběl humor. Ale mám prostě pořád pocit, že mi NĚCO k dokonalému zážitku chybí. A nejsem si úplně jistý, co by to mohlo být. Uvidíme. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mission impossible 3 už je konečně realitou a hrdě hledí na své dva předchůdce. Hledí na ně z patra s vážnou tváří, protože pro Ethana Hunta se svět změnil. Ze světa plného špionáže se stal svět plný lásky. Je to obrovská změna, která se dá přirovnat maximálně ke krátkému manželství Jamese Bonda, které oblíbený Blofeld rychle ukončil. Poprvé se do této role v celovečerním filmu dostane můj milovaný obdivovaný a za poslední díl Aliasu i trochu nenáviděný J. J. Abrams. Tohohle člověka jsem začal obdivovat, když se mi do rukou dostala seriálová záležitost jménem Alias, která z Jennifer Garner udělala Jamese Bonda v sukni. Alias hodně ovlivnil dnešní seriály a do televize přinesl pár koncepcí, nápadů a scénáristických kliček, které se hlavně v MI 3 hodně projevují. Proto se stává JJ největším plusem, ale i mínusem celého filmu. Celý film je velmi seriálový. Do seriálové koncepce JJ přidal svou oblíbenou a už maličko ohranou scénaristickou kličku(na začátku filmu vidíte situaci na konci filmu, která se odehraje, poté se děj dostane před ní odvypráví se a nakonci celého filmu zjistíte, že je to vlastně trochu jinak ). Používal to v Aliasu, myslím že i víc než jednou v Lostu a tady je to také. Další co mě zklamalo byli úvodní neuvěřitelně krátké a primitivní titulky. Jako by JJ chyběla potřebná hravost s kterou by vymyslel úvodní titulkovou sekvenci více filmovou a hlavně více promyšlenou. Oblíbenému jazykovému kurzu se ani Tom Cruise nevyhnul a po Jennifer Garner si majitelé dabingu užijí i tuhle hvězdu pěkně česky :) a jde mu to :). Ted k tomu co se JJ povedlo. Tom Cruise tentokrát zapoměl na svou Katie Holmes doma a konečně zase hraje. Možná toho klučinu se slavným úsměvem nenávidíte, ale pro mě zůstává velmi kvalitním hercem. JJ s Tomem posouvají celou postavu Ethana Hunta do realnějších obrysů než byl nesmrtelný Ethan Hunt v minulých dílech. Konečně také Ethan našel důstojného soupeře. Oscarový P. S. Hoffman je zpět v roli úplně jiné než byla role spisovatele homosexuála. Působí velmi skutečně a opravdu vás přesvědčí o tom kým je a to arogantním prodejcem zbraní. Jednoznačně poráží oba dva záporáky z minulých dílů a nasazuje laťku poměrně vysoko pro čtvrtý díl, kterého se doufám dočkáme. Jediná smůla Owena Damiena je konec filmu a jeho duel s Ethanem, který je lehce odfláknutý a zkrácený. JJ má ještě jednu jistotu a to je jeho velmi kvalitní zvládnutí akčních scén. Ozbrojený konvoj s vězněm jede po mostě. Najednou letí rakety, které vyhodí první a poslední auto do vzduchu. V ten okamžik proletí něco jako dálkově řízená stíhačka všem nad hlavami ... John Woo možná v HK byl tvůrce toho nejlepšího z akčních filmů, ale JJ se svou trojkou MI přejíždí jeho dvojku na plné čáře. Ať už je to souboj na mostě nebo duel v prostoru větrných elektráren, tak jako tak kvalita JJ Abramse dotváří tuto akční bombu. Kdo nezná jeho seriály a má rád MI jednoznačně dá 5*. (tak napotřetí stále nechápu, jak je možný udržet to smrtelné tempo, takže plné hodnocení:)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Konečně pokračovaní, z něhož se pár vteřin po zhlédnutí nevyvalí kouř. Úvodní poněkud sadistická lekce matematiky pro první třídy základních škol v podání Hoffmana vás navnadí na strhující jízdu na zaječí pacce oscilující místy mezi sci-fi a parodií a je nutno uznat, že filmový debutant Abrams zvládl akční scény s přehledem a ty emoční s nadhledem. Nicméně v celkovém kontextu se nabízejí dvě pomíjivé otázky. Kdy Tom konečně ve vypjatých scénách omezí ten Opthalmo-Septonex a zdali "finanční náklady vyčíslit impossible" akce IMF nejsou bezbřehým mrháním peněz amerických daňových poplatníků.. Závěrem jedna maličkatá výtka k jinak výbornému výkonu P. Seymoura H. v roli first class bastarda Owena Daviana. V okamžiku, kdy má hrát Hunta s obličejem Daviana, tak hraje Daviana a ne Ethana, co si navlékl masku Daviana. Nepředpokládám, že agent Hunt je tak dobrý herec, aby zvládal grimasy a gesta Daviana a jestli si myslíte, že jsem se do toho zamotal, tak máte pravdu.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (44)

  • Ethan Hunt (Tom Cruise) se v jedné scéně prokazuje při letištní kontrole falešným pasem. Představuje se jako Pavel Sobotka. (kabeck)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. dubna 2006 v Římě. (Varan)

Související novinky

Star Trek 3 v rukách debutanta?

Star Trek 3 v rukách debutanta?

10.05.2014

Hollywoodská studia zřídkakdy vkládají sto a více milionů dolarů do rukou někoho, kdo ještě nikdy nenatočil celovečerní film. V poslední době ale dostali takovou důvěru třeba Rupert Sanders (Sněhurka… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama