Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (141)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Skoro zázrak. Nemělo by to fungovat a přesto to funguje. Hrané adaptace anime moc Netflix neuměl (Death Note, Cowboy Bebop), ale tohle se povedlo. Hlavně kvůli scénografii, kostýmům, dobře nacastovaným hercům a naprostému trefení správného tónu. Herci se svoje role užívají naplno a jedou naprosto na stejné "hrané anime" vlně. Monology, křičení útoků, emoce nadřeň. Ten herec, co hraje Luffyho je taky perfektní jako shonen protagonista. Ostatní jsou taky super od Zora po drsného velitele mariňáků. Všechni mají masivní charisma a všichni naprosto ví s jakou silou přehnanosti/upřímnosti postavy hrát. Nakonec i emotivní momenty (převážně ve flashbackcích) fungují na jedničku. Ocenit musím i make-up a kostýmy, které naprosto vytvářejí tento "hraný-animákový" styl. Takový pokus na západě jsme tu neměli od Speed Racera. Z původního seriálu jsem viděl jen cca 20 epizod a přišlo mi, že dávalo smysl, co změnili. Například Koby zmizí v anime po první epizodě a pak se dlouho neobjeví, nyní je tu celá mariňácká linka. A hlavní výhoda: Nemusíte sledovat 1000 epizod, aby jste byly v obraze. Lidi, Shanks je "doslova já". Follow you dreams, baby. Pirátství je zločin. Další série doufám brzo. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extremne zabavna podivana, kde si oblibite kazdou postavu. Puvodni anime jsem nikdy nevidel, ale do hrane verze jsem se dostal hned. Vsichni tu jsou sympataci, je to vizualne vymazlene, s fajnovou hudbou a velmi prijemnou akci. Je to sranda, je to napinave, je to proste zabavne od prvni epizody do posledni. ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

One Piece neznám, neviděl jsem, nečetl jsem. Tenhle seriál, je ovšem neskutečně úžasnou vstupenkou do toho předlouhého a bohatého příběhu, jakým původní dílo je. Postavy jsou sympatické, příběh je zábavný a zajímavý, CGI a kinematografie vysoce převyšují Netflixovský standart a dávají live-action verzi kultovní mangy ten správný feel, aby to působilo přirozeně a zároveň připomínalo japonský animák. Louffyho cesta a charakter jsou klasickým stereoptypem pro tento žánr, ale je dost funkční na to, aby mě bavil a donutil mě těšit se na další plavbu. Seriál ovšem není dokonalý a ať už jde o několik konců poslední epizody, pár zkrácených charakterových zásahů do příběhu ve scénáři a dětské herce (btw flashbacky jsou jinak taky v topu) … jsem schopen to vše přehlídnout a napálit tomu pětikvalt. Bavilo mě to a doufám, že bude i každého člověka, který nezná originál nebo má dostatek rozumu v hlavě, aby si tuto verzi dokázal užít jako já. 8,5/10 hype na zbytek miluju to. ()

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

WoW ! Musím říct, že už jsem od byla k tomuto dílu skeptická. Přeci jen vzít mladou hereckou crew a poslat je na moře s tím, že budou pirátit není úplně jednoduchá záležitost a ač zde casting rozhodně není hvězdný, tak musím říct, že to jako celek funguje skvěle a to zejména díky nabušeným soubojům, které jsou a dobře vytvořeným postavám. (Velká čest to přeloze). Masky i překvapivě dobré CGI jen výtečně doplňují nejlepší pirátskou akci od té doby, co jsem dokoukala Black Sails. 9/10 ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Byť jsem měl o One Piece povědomí už dlouho, musím se přiznat, že mě od něj celkem povrchně vždy odrazovala zejména groteskní kresba, když se tak objevila hraná adaptace, která ještě navíc sklízela dobré recenze, řekl jsem si, že bych to v hraném vizuálu mohl zkousnout. Po zhlédnutí ale moc nechápu, proč se v mnoha recenzích objevuje porovnání s hranou verzí Bebopa a jak je zde vše mnohem lepší, mně to přišlo na zcela shodné úrovni (jen ten soundtrack je zde ještě o něco méně výrazný) ať už se jedná o herectví, kostýmy či vizuální efekty, pravda, nemohu soudit věrnost předloze, jelikož ji neznám, tak hádám, že to je hlavní kámen úrazu, zatím co hlavní dějová linka Bebopa byla poměrně stručná a tak nějaké rozvinutí v hrané adaptaci bylo potřeba, u One piece platí přesný opak, kde naopak odstranění většiny filerových epizod, hlavní dějové lince nejspíš prospělo. Tak děj poměrně rychle odsýpá a soustředí se zejména na seznamování se s novými členy posádky z nichž každý má nějaký traumatizující flashbak, bohužel je ale téměř všechny považuji za nejslabší část seriálu, téměř žádný ve mně nevyvolal chtěné emoce, spíše jsem jen kroutil hlavou proč a jak se postavy chovají. Jinak se ale v mých očích jedná o celkem generický shounen, s velice naivním hlavním hrdinou, čehož si naštěstí i seriál uvědomuje a udělá z toho menší dějovou linku. Seriál tak v mých očích zachraňuje několik záporáků, kterých je zde požehnaně, někteří celkem zajímavě od začátku klamou tělem a jiní dostávají víc prostoru než by si zasloužili. A zejména díky nim jsme vlastně docela zvědav na další sérii a jak se jejich další střetnutí s naší posádkou budou vyvíjet. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)
  • V Baratii se do křížku dostanou dva lidé – Fullbody (Jean Henry) a Gally (Nkululeko Phiri). První se v manze dostal do křížku se Slamáky ještě před Baratii, druhý jmenovaný pochází z Odovy předešlé verze první kapitoly mangy a také speciálu Romance Dawn (2008). (KaraMikesova)
  • Na jedné zdi je vidět plakát, který říká, že jedna herečka tragicky zemřela na jevišti. Její jméno je Victoria Cindry, což je nemrtvá společnice doktora Hogbacka z Thriller Barku, která se prvně objevila v kapitole 446. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama