Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (144)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako tradicionalista a milec asijské kultůry jsem byl poněkud zmaten obsazením, které nenapovídalo, že předloha je původem japonská. Ale už první díl mě přesvědčil o tom, že mé obavy byly liché a nabídl dravou akci a zábavu, která až do posledního dílu neztrácela dech. A seriálu vyjímečně odpouštím i wokeismus, protože chápu, že s ohledem na ten šílený rozpočet se snažil oslovit co nejširší divácké publikum. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na ten uletený úvod podľa Japan anime to bolo fajn, možno aj patrične svieže, zábavné, postavy ušli, neotravovali, aj akcia sypala. No od druhého diela nastáva akási len povrchná dejová vata, normálne to naskočila na taký nudnú pofidérnu notu a tretí diel ma už priam otrávil. Škoda možno na budúce to výjde lepšie.   /45%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ SE SVÝHO SNU NIKDY NEVZDÁM! VYRAZÍM DO VELKÉHO PÁSU, NAJDU VELKÝ POKLAD A STANU SE KRÁLEM PIRÁTŮ! …“ Po parádním prvním dílu přišlo malý vystřízlivění, který ovšem při zralý úvaze… hele, kolik parádních fantasy se dá takhle vidět? No tak vidíš… Místy je to dost dětský, naštěstí místy i dost drsný – ale přece jen to nechce překročit „krvavou“ hranici přístupnosti. Já to beru – dobrej seroš o rodině, přátelství, cti a (hlavně) snech! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je hranou adaptací stejnojmenné „mangy“ kterou vytvořil Eiičiró Oda. Její první kapitola vyšla v roce 1997. Stala se nejprodávanější mangou na světě. (dnes cca 480 milionů výtisků). 2.) Sám autor má nad seriálem „kreativní“ dohled. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Originální, svěží, chytlavé, dobré souboje, postavy, kostýmy a výborná hudba. Aspoň, že jednou za rok dokáže Netflix udělat něco výborného. S hlavním příběhem se sice moc nepostoupilo, ale chápu, že to chtějí natáhnout a v tomto případě mi to ani nevadí. Jediná postava, která mě moc nebavila byl Koby. Už se ale těším na další sérii. Lepší 4 hvězdy. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, pirátské překvapení (doteď jsem netušil, že One Piece existuje)! Americká verze japonské mangy/anime oplývá hravostí a něčím příjemným, těžko popsatelným. Vzhled seriálu koliduje mezi pirátským středověkem a moderní dobou, aniž by to bylo divné. Místy béčkový vzhled a provedení do příběhu překvapivě přirozeně zapadají. Sympatická sbírka charakterů a dobrý děj mě donutili vidět celých osm epizod v kuse. Všichni, kdo mají ve svém nitru kus snícího dítěte, budou nadšeni! Trailer. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Buči (Albert Pretorius) a Siam (Bianca Oosthuizen) mají ve jménech skrytý význam. Bučiho jméno je odvozeno od „buči neko“ neboli výrazu pro strakatou kočku, která je v Japonsku symbolem štěstí. Siam (z japonštiny romanizováno jako Sham) je pojmenována po siamské kočce, což ladí s motivem Kurových pirátů, kteří si zakládají na podobnosti s kočkami. (KaraMikesova)
  • Když se Mihawk (Steven John Ward) střetne s donem Kriegem (Milton Schorr), je na zemi vidět poražený Perla. Muž, se kterým se původně utkal Sandži na Baratii v anime a v manze. (KaraMikesova)
  • Buggy (Jeff Ward) se zmíní, že během jeho úvodního čísla chybí lev Richie, čímž odkazuje na jednoho z členů své posádky, který se objevil v anime a manze. Richie je tedy alespoň vyobrazen na malbě, kolem které v jedné scéně procházel Zoro (Makkenjú Arata). Napravo od něj se pak nachází i malba Buggyho pirátů přímo vzatá z mangy. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno