Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená adaptácia japonskej predlohy, či už papierovej alebo animovanej. Čo sa sa týka kastingu,  nebol dokonalý, ale ani mi nevadil, som spokojný tak na 75%, masky boli fajn a kostýmy výborné. Podobne ako anime je to farebné,  pestré, rôznorodé a dobrodružné. Páčilo sa mi, že to bolo poňaté vyspelejšie, trochu aj temnejšie a aj emočná stránka vyznela tak ako mala. Nechápem ale,  ako chce Netflix v prípade pokračovaní obsiahnuť celý príbeh,  najmä ak chce urputne trvať na 8 dielnom trende sérií svojej  serialovej tvorby. Inak veľmi výborne spracovaný námet a zobrazený svet. 8,5/10. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I'm the man who's going to be the Pirate King!" Nejlepší seriálová událost nejen roku. Tohle je nejlepší seriálová událost od Stranger Things. Naprosto okouzlující svět, postavy a příběh snadno převedený z anime do live action seriálu. Po ukázce jsem se na Piráty těšil hodně, ale výsledek mě baví ještě víc než jsem čekal. Skvělý casting, soundtrack a kulisy. Chci druhou sérii! / U One Piece mám prostě jen čiré nadšení. Ten seriál mě baví každým coulem. Skvělá výprava, která dovedla z fantasticky absurdních kostýmů, situací a postav udělat absurdní a fantastické postavy, situace a kostýmy. K tomu parádní soundtrack a příběh, který v manze jede už dlouho přes dvacet let. Co se musí ale pochválit nejvíce je casting, který prostě nemá chybu. Nejen Luffy, ale i Zoro a Sanji. A samozřejmě i Nami. Ta je obzvláště perfektní a dokonalá. Vzhledem k tomu jak One Piece překonal veškerá očekávání, tak je jasný, že nás od Netflixu čekají další řady. Nevím jestli tedy dvanáct řad není moc přehnané, ale minimálně pět řad si dám s chutí! (90 %) ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

'One Piece' anime se svým nekonečným počtem epizod (a jako jedna z velikých a zajetých žánrových značek) se zdál býti nemožným úkolem, ale tohle? Osm epizod. Ok, to by šlo. V prvé řadě to má velice slušný casting, hlavně mě baví, že hlavní postava, Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy), je takový ten naivní švejkovský idiot, co jde do všeho po hlavě, který ale má zápal pro věc a srdce na správném místě, řekl bych, že takoví hrdinové člověku přirostou k srdci nejvíc, protože tohle trollení lidé nikdy plně nechápou, je to jen akt, nebo je to takovej tool? A není v té naivitě něco k ponaučení? Srdce, nad tím nekonečným rozumem, co vám pořád říká a kalkuluje. Co takhle něco opravdového, namísto výhod z rozumu? Co si budete pamatovat víc? Já vím co. Sám v těch botách kráčím. Ale přimělo mě to přemýšlet, že tenhle typ hlavní postavy lidi vždycky strhne, protože tak nějak baví tím, že je sám sebou a tak netřeba ho brát úplně vážně. Je jako všichni ostatní. Je unikátní tím, že je sám sebou, ale taky je to jen člověk, co má sen. I převedení anime vibu do hrané podoby se vcelku vydařilo, až mě to někdy zarazilo... jen občas si člověk řekl, že to působilo přepáleně. Ale v první půlce mě to bavilo víc, s tím jak přibývalo postav. Později se to více zaseklo na klasickém nahánění téhle grupy touhle grupou, takové to klasické pirátské fast and furious, která člověk pamatuje s Jackem Sparrowem, a pokud vás chytí postavy, a řekl bych zde, že je to spíše pro mladší publikum, i přes pár temnějších sekvencí, tak se do tohohle zamiluje. Mě už to tou náladou a zápalem jen spíš šimralo. Ale hlavní znělka a logo vždycky nakopnou k takovému tomu "adventure time!", což je vtipný, ve stejným roce, kdy vychází pátý Indiana Jones s osmdesátilým Fordem, kam se dostáváme v pojmech "dobrodružný". Nicméně, asi ok, i když je to do veliké míry jen další produkt, kde si chce Netflix namastit kapsy víc, než cokoliv jiného. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakym One Piece jsem v zivote neslysel a nebejt hodne povedenejch traileru, asi bych si tenhle serial nikdy nepustil, coz by byla skoda. Prvni serie je v podstate jizda od zacatku do konce, od spis blbnoucich a vtipnejch prvnich dilu po napinavy a vazny posledni dily. Obcas to sice tak divne skace, ze clovek nevi, jestli se ma smat nebo to je mysleny vazne, ale to je jen drobnost. Pribeh tahnouci se celou serii ma velkej potencial, ale i ty dilci veci, co se tu resi, jsou hodne fajn. Navic v podstate jakakoliv trochu hlavnejsi postava je zajimava, ma nejakou historii, svuj pribeh a hlavne je cool. A to ani nezminuju hlavni posadku, to je banda neskutecnejch sympataku v cele s naprosto dokonalym Godoyem, netusim, kde toho kluka nasli, ale v roli je naprosto bozi. K tomu tu jsou na serial hodne obstojny triky, chytlava hudba a ja uz se nemuzu dockat druhy serie. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když je v epizodě představena Alvida (Ilia Isorelýs Paulino), jeden z pirátů, Heppoko (Rendani Mufamadi), před ní drží zrcadlo, což je ironie, protože podle tvůrce mangy Eiičiró Ody je tohle přesně jediná luxusní věc, kterou na své lodi nemá. (KaraMikesova)
  • Když se Mihawk (Steven John Ward) střetne s donem Kriegem (Milton Schorr), je na zemi vidět poražený Perla. Muž, se kterým se původně utkal Sandži na Baratii v anime a v manze. (KaraMikesova)
  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno