Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (142)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice populární manga, která se dočkala celé řady i videoherních zpracování, přichází v hraném seriálu, který je až překvapivě zábavný...ale s výhradami. Pokud neznalý divák přistoupí na pravidla hry a uvědomí si, že tito piráti jsou po všech směrech jiní, než cokoliv, co by piráty připomínalo, užije si dobrodružnou jízdu se slušnou výpravou a podařenou akcí. Bohužel po svižném úvodu se začnou kupit další a další postavy a ne všechny jsou dostatečně zajímavé na to, aby si zasloužily tolik prostoru, kolik dostávají. Je to pitomé, je to divoké, často infantilní, ale dokáže to zabavit i diváky neznalé předlohy a opovrhující čímkoliv asijským. Jen to nemá materiál na 8 hodin ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Adaptovat mangu/anime do hrané podoby není legrace, ale tady to vyšlo. Ať už díky dobře vyvážené dávky bizarnosti, která odkazuje na předlohu a současně není přehnaná pro účely hraného ztvárnění, sympatickému obsazení nebo stylizaci. Je to zábavné, svižné, správně praštěné a někdy překvapivě brutální, což je mix, který mi vyhovuje. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v první polovině a obecně v akčních a nějak jinak dobrodružných scénách našlapaná, zábavná a nápaditá fantasy jízda která funguje jak má (mangu ani anime neznám). Horší je to nicméně v momentech kdy dochází na drama a emoce (a že jich ve druhé polovině je). Tam One piece ztrácí tempo, padá mu řetěz častěji než by si divák přál a nezachrání to ani přehnaně pozitivní Jirka Mádl v hlavní roli. Tak jako tak jde ale o velmi příjemné překvapení, které mě zprvu málem úplně minulo. A to by byla škoda....75% ()

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrá netflixovská adaptace. Když jsem se o tom dozvěděla poprvý, myslela jsem že mě klepne a že One Piece skončí podobně jako Death Note a jemu podobné pokusy o přenesení anime do reálného světa. Opak je však pravdou, což mi bylo jasné od okamžiku, co zveřejnili obsazení. Zkrátka herecké výkony parádní a každý herec perfektně vystihl vibe postavy, kterou ztvárnil. Nemohu dát méně než 5*, protože One Piece je moje srdcová záležitost. Jen tak dál! ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je přímej zásah mokrou treskou mezi oči. Něco, co tu v takovéto podobě ještě nebylo – plnohodnotné zfilmování crazy shounen mangy/anime. (Pravda, už jsme dostali povedeného pseudohistorického Kenšina a trochu zparchantělou adaptaci Kovboje Bebopa, ale to byly výlety do jiných žánrů s jinými typy protagonistů a jasně ukazovaly, jak problematické, až skoro nemožné, je převést ducha kreslené předlohy do hrané podoby). Ale One Piece to dokázalo. Je to až neuvěřitelné. V zlopověstném Netflixu, známém przniteli všech žánrových předloh, zřejmě selhala cenzura, woke kvóty byly dodrženy jen v minimálním, téměř neškodném množství, tvůrce mangy si vydupal právo dohledu nad realizací a fanoušci nejen tohoto, ale i všech podobných superhrdinských shounenů se tak konečně můžou radovat. A vychutnat si všechna ta roztomilá klišé spojená s prototypem nezdolně optimistického, dobrosrdečného a naivního hrdiny, který si společně se svou partou nejlepších kamarádů hodlá splnit svůj sen a přitom z něj sálá tak obrovské nadšení a energie, že mu všechny ty pitomosti žerete i s navijákem. To vše kolem dokola opentlené perfektním castingem, skvělými hereckými výkony, nápaditou režií, atraktivní choreografií soubojů a celkem slušnou výpravou s povedenými trikovými sekvencemi. Drobné chybičky by se sice také našly – některé flashbacky do minulosti vedlejších postav jsou příliš dlouhé, zatímco v ději jsou místy očividně vynucené zkratky nebo výpustky, a dost mě zarazily i občas nepochopitelně civilní kostýmy, ale to jsou celkem vzato nepodstatné skvrnky rzi na jinak zářivé hromadě tohohle dobrodružného zlata. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když se Mihawk (Steven John Ward) střetne s donem Kriegem (Milton Schorr), je na zemi vidět poražený Perla. Muž, se kterým se původně utkal Sandži na Baratii v anime a v manze. (KaraMikesova)
  • Pan 7, na kterého Zoro (Makkenjú Arata) narazil na Sixisu, byl v manze poprvé zmíněn na Arabastě v kapitole 190, když Zoro vysvětloval Panu 1 a slečně Doublefinger, odkud zná Baroque Works. V příběhu se však nikdy neobjevil. Eiičiró Oda nakreslil jen jeho velice chabý náčrt v 36. svazku mangy. (KaraMikesova)
  • Tvůrce původní mangy One Piece Eiichiro Oda se podílel na seriálu jako konzultant. Podle svého vyjádření však nebyl úplně spokojen se změnami v ději prvné série, které podle něj nebyly nutné. (Pawliiseek)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama