Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xiao-Kang dělá komparz při natáčení jednoho filmu. Při jeho drobné roli musí hrát mrtvolu nalezenou ve špinavé řece. Vše proběhne dobře, jenže po natáčení začne Xiao-Kanga bolet za krkem. Pomoct mu zbavit se toho se snaží jak jeho rodiče, tak doktoři, kteří na něj zkouší různé druhy medicín, jenže nic nepomáhá, bolest ani trochu neutichá, spíš se neustále zvětšuje a stává se čím dál tím nesnesitelnější... Jaká je však příčina téhle náhlé bolesti? (honajz2)

(více)

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak slibně se to vyvíjelo, aby se to v posledních 20 minutách celý pokazilo. Příběh nám ukazuje Xiao-kanga, který se po natáčení jednoho filmu, ve kterém bylo třeba, aby vlezl do strašně špinavé (a teoreticky by se dalo říct že i prokleté) řeky a hned po tom natáčení ho začne bolet za krkem. Krk ho bolí víc a víc a nic mu nedokáže pomoc. Bych mohl napsat obsah k tomu, možná to i udělám. Každopádně, i když to je opět v tom Tsaiově ultra slow stylu, i tak mě ten film docela bavil. Ano, působí to utahaně, ale i tak jsem byl zvědavý, jak se tencděj bude vyvíjet dál a jestli se z toho Xiao-kang (kterého tady naprosto perfektně hraje (jako tradičně u Tsaie) Kang-sheng Lee, jemuž prostě věříte, že ho ten krk strašně bolí) nějak dostane, protože v druhé polovině se ta bolest rapidně zhorší a Xiao-kang se z toho zblázní. Scéna v té nemocnici, jak za ním přijdou a hned na první pohled si ho nevšimnou že tam sedí na chodbě je dokonalé. Bohužel těch posledních 20 minut to celé pokazilo a i když jsem chtěl dát 4*, nakonec musím dát jenom silné 3*. Taky to klidně mohlo být kratší, ty dvě hodiny jsou moc. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem recenze a film si pustil a po chvíli jsem jej chtěl vymazat, protože jsem si myslel, že to je jako sopel se táhnoucí hovadina. Ještě že jsem to neudělal !!! Těžký film a není pro každého … na vnímání, sledování, ale jakmile se dostanete na jeho strunu, tak už víte přesně, že se jedná o snímek zcela mimořádný. Stále nad ním přemýšlím, a čím více a s odstupem (viděl jsem před dvěma dny), tím vyšší hodnocení chci dát a dochází mi postupně, jak moc toho přes tu pomalou slupku zpracování tvůrci tohoto filmu vlastně sdělili. Relativně nudný, vlekoucí se děj, neosobní a chladné vztahy, opakující se pacifické monzuny … a ode mě vysoké hodnocení a můžete mě odsuzovat, jak chcete. Snímek přes to, že je už starší, by stál za české titulky … ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mikrokozmosov jedného z najtichších režisérov súčasnosti. Ming-liang Tsai natočil pôsobivú štúdiu osamelosti, bolesti a túžby, ktorá je formálne dokonalým zobrazeným všednosti. Malé problémy tu majú väčšiu dôležitosť než v hociktorom inom filme, aký poznám. Sú nositeľom drámy a dramatickosti. Zároveň je to ale film, ktorý sa snaží byť skutočný. A podobne ako predchádzajúce Tsaiové filmy aj tento zanechá po dopozeraní dojem niečoho nevšedného. Pre mňa krásny zážitok. Jeho tiché filmy ma nenudia a ponúkajú mi iný náhľad na veci, nad ktorými som nemal možnosť sa nikdy zamyslieť. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Nesmírně pomalý film. Jako špinavá řeka, ve které se jednou ocitne Xiao-Kang, aby na něm ulpěl její zápach. A najednou ho začne bolet za krkem. Velice silně. Ale ač se mu rodiče snaží sebevíce pomoci, nic nepomáhá. Ani klasická medicína ani chiropraxie ani akupunktura. A zatím voda teče. Skrze strop a skrze lidské tělo a vy se díváte a pátráte po příčině - ale ta se nedává snadno. Je totiž hluboko - v osamění, v devastaci rodinné lásky... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Výtečný a ve své tragice velice vtipný film o zatékání do bytu a bolesti za krkem. Shodou okolností jsem také nedávno zdánlivě bez jakékoliv zřejmé příčiny zakusil tuto svinskou bolest. Sice to naštěstí nebylo tak hrozné jako u hlavního hrdiny, ale i to mi pomohlo se do filmu pořádně ponořit, jako do řeky. Samozřejmě hned vedle sugestivního výkonu Kang-sheng Leeho, jehož nevýslovné utrpení doslova čišelo z každého nepatrného pohybu těla. Ming-liang Tsai mě po dvou rozpačitých zážitcích s Chutí melounů a Dragon Inn hodně příjemně překvapil. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama