Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tak jak globalizace postupuje, zaplavuje nejen datovou a informační síť, ale i herecké obsazení. Místo ruska a orientu tu ted máme čínskou představitelku, která se mi ze všech agentek líbí nejvíc, protože nestaví na vzhledu, ale na schopnostech a jí jediné jsem sto uvěřit že je, byla a vůbec může být agentkou. A zase jsem si našla oblíbence - toho fešáckého blondýna. Ptám se sama sebe, kam na to chodím. ()

woody 

všechny recenze uživatele

18. bondovka - Jsem asi nějaký divný, ale líbí se mi ty nejpodceňovanější a pro mnohé nejhorší Bondovy akce. Zítřek nikdy neumírá je zrovna takový případ. Originální zápletka o rozpoutání třetí světové války jen aby bylo o čem psát v novinách maniakálního Jonathana Pryce vzpomene na staré dobré časy, kdy Bond bojoval proti megalomanským zloduchům. A Pryce je znamenitým protihráčem. Tichým, nenápadným a o to více nebezpečným. Navíc se dočkáme honičky na motorkách, skoků z budov bez padáku a potápění se do vraku lodi. Všechno je ideální a vytváří tak nejlepší Brosnanovku... Snad jen. Teri Hetcher a s ní související zápletka "ženy, která se dostala Jamesovi nejvíce pod kůži" mě nikdy nenadchne. Chápu, že vytváří novou vědomost v bondovském světě, ale stále se nemohu zbavit dojmu, že to je uděláno moc špatně a dalo se z toho vytěžit víc. PS: Nové vozítko BMW 7 - to je panečku kára. A konečně se všech možností využije. Nenechte se odradit špatnými názory, tohle je nejlepší Brosnanovka, ačkoliv má moc protahované finále. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ženy se v podstatě okamžitě začínají svlékat, pánové nervózně polknou, James Bond přichází. A třetí světová válka je na spadnutí. Šílený mediální magnát totiž vyrobil mezinárodní konflikt, holt objektivně informovat je nuda: lepší je události sám vytvářet. Nejvýbušnější mezinárodní incident je díky jeho choutkám na světě. Bond musí opustit teplou postel sličné profesorky dánštiny, dá se dohromady s čínskou agentkou a znovu rozseká pár padouchů. Máme tu dálkově ovládanou limuzínu, efektní únik ze střechy mrakodrapu i úprk na motorce saigonskou ulicí. Brosnanův neodolatelný úsměv a šarm funguje spolehlivě, řemeslně je to velmi slušné a Roger Spottiswoode nějak zásadní chyby na režisérské židli nespáchal. Takže dobré. Ale ty poctivé tři hvězdy tomuhle dobrodružství sluší přeci jen víc. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

18. Bondovka - Milovníkem Jamese Bonda nemusím při známkování nijak přemýšlet, protože mi režisér David Spottiswoode, nedal příležitost (dobrá režijní práce). Velmi pestrá, efektní jízda na plný plyn s vůní prachu a výbuchů. Nestíhám uhýbat všem kulkám, které prolétají kolem mě. Bondovský fanoušek bude s Tomorrow Never Dies spokojen v plném rozsahu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brosnan startoval jako Bond vysoko se svěžím a přeakčnělým ZLATÝM OKEM, pak ale doručoval už jen standartně kvalitní bondovky, tj. s mírně utahaným dějem, ale sdostatkem nápadité akce v exotických kulisách, s atraktivním ženským křovím a několikrát přesušenými hláškami na rtech. ZÍTŘEK zaujme pouze originálním záporákem-mediálním magnátem, který vytváří zprávy dřív než události (protože ty vytváří taky), ale když napíše v předstihu nekrolog Bondovi, pochopitelně pohoří (a to doslova). Škoda, že Jonathan Pryce se v jeho roli moc nepředvedl a že to nebylo dopřáno ani Michelle Yeoh, ze které si za to, co tu odkopala, dělají v Honkgkongu nejspíš doteď srandu. Ale za parádní honičku na motorce se stydět nemusí (a skvělá je i ta s dálkově řízeným autem) a ve finále jí to s těmi dvěma samopaly taky slušelo. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Teri Hatcher (Paris Carver) prý roli přijala hlavně kvůli manželovi, který si vždycky přál mít doma bondgirl. (ČSFD)
  • Pierce Brosnan (James Bond) si v jednom rozhovoru postěžoval na Teri Hatcher (Paris Carver). Prý měla často zpoždění a nechávala ho na place čekat celé hodiny. (Duoscop)
  • Film sa pôvodne mal volať "Tomorrow Never Lies", teda "Zajtrajšok nikdy neklame". (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama